27 kişi adliyeye sevk edildi

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Demokrasi Platformu Başkanı Remzi Cinemre ve SAGİAD eski Başkanı Ali Hacıeyüpoğlu'nun da aralarında olduğu 21 kişi, adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta serbest bırakılan 6 polis de yeniden gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi.

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Demokrasi Platformu Başkanı Remzi Cinemre ve platform üyeleri ile SAGİAD eski Başkanı Ali Hacıeyüpoğlu'nun da aralarında olduğu 21 kişi, adliyeye çıkarıldı.

Öte yandan Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında geçen hafta terör örgütüyle bağlantıları olduğu iddia iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Karasu İlçe Emniyet Amiri Nagıp P., komiser A.Ö., komiser yardımcısı S.G ile polis memurları B.Ş., A.T. ve E.H. savcılığın bir üst mahkemeye itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı.

6 polis bugün tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

FETÖ'nün Sakarya mütevelli heyeti olduğu belirtilen 21 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tutuklananlar arasında Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği eski Başkanı Ali Hacıeyüpoğlu, dernek üyesi işadamları, terör örgütünün Sakarya'daki organizasyonlarını yöneten Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Derneği Başkanı Remzi Cinemre de bulunuyor.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]