4 bin konutluk Kentsel dönüşümde ilk etap tamamlandı

Erenler Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında 9 etaptan oluşacak 4 bin konutluk projenin ilk etabı olan 280 konutluk proje tamamlandı.

Erenler Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında 666 dönüm arazi üzerinde 4 bin konutluk projenin ilk etabının temeli geçen yıl atıldı. 9 etaptan oluşacak projenin 280 konutluk ilk etabı tamamlandı. Projenin ikinci etabında Roman vatandaşlar için özel tasarlanan 2 katlı bloklar halinde 44 konut yapılacak. 4 bin konutluk projenin 5 yılda tamamlanması hedefleniyor. Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Roman konutlarının yer alacağı etap için bayramdan sonra ihaleye çıkacaklarını belirterek, "Romanlar için bayramdan sonra ihaleye çıkacağız. Onlara 44 konutluk, 2 katlı Roman konutları yapacağız. Çok lüks konutlar oluyor. 75 metreden 180 metrekareye kadar Roman konutları inşa edeceğiz. Bu da olağan üstü bir şey olmazsa önümüzdeki yıl bu zamanlarda Roman kardeşlerimize teslim etmiş olacağız."

Cavit Öztürk, 666 dönümlük bir alanda kentsel dönüşüm uygulamasında bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Allah'a şükür Türkiye'de yasaya göre ilk müracaatı yapan, ilk onaylanan ve ilk uygulamaya koyan belediyeyiz. Şu an 280 konutu bitirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bayramdan sonra da tamamen bitmiş olarak vatandaşımıza teslim edeceğiz. İşyeri, sosyal tesisler ve 4 bin civarı daire olacak. Ne zaman biteceği bürokrasinin hızına bağlı bir durum. Onları da aştığımız takdirde 4-5 yıl içinde tamamen bitmiş olur."
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]