Adil Öksüz'ü kim koruyor?

Gülen yapılanmasının 1980’lerden başlayarak emniyet imamlığını yapan Kemalettin Özdemir, 15 Temmuz darbesinin en önemli adamı olarak aranan Adil Öksüz’ün örgütün ‘Hava kuvvetleri imamı’ olduğunu bildiğini, Öksüz’ün ismini ve pozisyonunu 2012, 2013 yıllarında devlete verdiğini söyledi. Yani Adil Öksüz devletin bütün güvenlik ve istihbarat birimlerince biliniyordu ama buna rağmen Amerika’ya gidip gelerek darbe talimatlarını getirip götürebildi. Darbe sabahı da her nasılsa mahkemece serbest bırakıldı.

Kemalettin Özdemir... Bir dönem Gülen yapılanmasının emniyet imamıydı. Kendi iddiasına göre 1980 ile 1992 yılları arasında Cemaat yapılanması (Gülen örgütü) içinde  bu görevi yürüttü. Yine kendi iddiasına göre 2009’dan itibaren devlete bu yapıyla ilgili bilgiler vermeye başladı.

Özdemir dün akşam CNN Türk’te soruları yanıtlarken darbe sabahı Akıncı Üssü’nde yakalanan ama sonra serbest bırakılan Adil Öksüz’ün, ‘Hava kuvvetleri imamı’ olduğunu bildiğini, bunu 2012, 2013 yıllarında devlete bildirdiğini söyledi.

"Adil Öksüz’ü iyi tanıyorum, ismini 2012’de verdim"

Kemalettin Özdemir, “Adil Öksüz ile aynı yerdeydik (Sakarya Üniversitesi) o yüzden onu tanımamam söz konusu değil. Çok iyi tanıyorum. Hava imamı olduğuyla alâkalı olarak hem Terörle Mücadeleye hem Milli İstihbarata hem savcılığa bu konuda beyan verdim. 2012 yılında verdim bu beyanımı ben, 2013 yılında verdim…” diye konuştu.

Firari şüpheli Öksüz,  Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi. Kemalettin Özdemir de aynı dönemlerde Sakarya Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesiydi.

Kemalettin Özdemir’in verdiği bilgiye göre, Adil Öksüz ismi 2012, 2013 yılından itibaren devletin kayıtlarına girdi. Kayıtlarda olmasına rağmen Öksüz’ün 2002 yılından bu yana 109 kez yurtdışı seyahati yaptığı tespit edildi. Hatta darbe planı ile ilgili askerlerle toplantı yaptıktan sonra 11 Temmuz’da tekrar ABD’ye gitti. Öksüz 13 Temmuz’da tekrar Türkiye’ye döndü ve iki gün sonra darbe girişimi yaşandı.

"Hava imamı"

Devlet kayıtlarında en geç 2012 veya 2013’den bu yana bu örgütün ‘hava imamı’ olarak görülürken ve devlet en geç 2013’ten sonra bu örgütle amansız bir mücadeleye girmişken bu kişinin yakalanmamış olması dikkat çekici. Yakalanmayan veya yakalanamayan bu kişi geri dönük kayıtlarda 109 kez yurtdışı seyahati yapıyor. İzmir’de gizli tanık olarak ifade veren darbeci bir general, darbe için talimatı Ankara Çukurambar’da bir villada Adil Öksüz’den aldıklarını söylüyor. Aynı Adil Öksüz, 11 Temmuz'da yasal yollardan Amerika’ya uçup 13 Temmuz'da Amerika’dan yine yasal yollardan dönüyor. Darbenin sabahında da darbenin ana karargâhı olarak kullanılan Akıncı Üssü’nde yakalanıyor ama çıkartıldığı mahkemece serbest bırakılıyor. Darbedeki Gülen ve Cemaat parmağının en önemli delillerinden biri de Öksüz’ün rolüydü. Öksüz halen firâri durumda. Özel ekipler 15 Temmuz’dan beri Öksüz’ü arıyor. Savcının tutuklanması talebine rağmen onu serbest bırakan hâkimler hakkında da inceleme yürütülüyor. Öksüz'ü serbest bırakan hâkim ile savcının bu karara yaptığı itirazı reddeden hâkim açığa alındı.

Kaynak: Aljazeera Türk
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]