Adil Öksüz'ün akrabası gözaltına alındı

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcıları arasında yer alan ve örgütün hava kuvvetleri imamı olduğu belirtilen firari Adil Öksüz'ün akrabası Sahure Öksüz, bugün Muğla'da gözaltına alındı. Sahure Öksüz'ün 2010 yılı KPSS soruşturması çerçevesinde gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Akıncılar Üssü yakınlarında 16 Temmuz'da jandarma ekiplerince gözaltına alındıktan iki gün sonra sevk edildiği Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılan, örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğunun ortaya çıkması üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Adil Öksüz hala bulunamadı.
Öksüz'ün, akrabalarından birinin de 2010 yılı KPSS sınav yolsuzluğuna karıştığı ortaya çıktı. 2010 yılı KPSS ididanamesinde şu ifadeler yer almıştı:

Akrabalar başarı sağladı
"Sınav sorularını sınavdan önce elde eden adaylar, kamuya ait malı kamuyu aldatarak, haksız bir şekilde elde etmişler, kullanmışlar ve haksız başarı elde etmişlerdir. Bu şekilde kamu kurumu zararına nitelikli dolandırıcılık suçunu işlemeye başlayan adaylardan bir kısmı bu sınavda elde ettiği haksız başarıya dayanarak, kamu görevine atanmış ve son menfaat olan son maaşına kadar da eylemine devam etmiştir. Dolayısıyla bu sınava dayanarak kamu görevine atanan şüphelilerin eylemi zincirleme dolandırıcılık suçu şeklindedir. Kopya ise sınav anı ve sınav esnasındaki faaliyetleridir. Buradaki durum ile tamamen farklıdır. Yüksek başarı elde eden şüphelilerin aynı dershane, okul ve şirket çalışanı oldukları, aynı zamanda şüphelilerin baldızının, kuzeninin, eşlerinin, iş yeri arkadaşlarının ve iletişim adresleri aynı olanların da yüksek başarı elde ettikleri görülmüştür."

Adil Öksüz'ün akrabası Sahure Öksüz, 2010 yılı KPSS soruşturması çerçevesinde aranıyordu. Milliyet'in elde ettiği bilgiye göre, Sahure Öksüz bugün Muğla'da polis tarafından yakalandı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]