Altın fiyatları rekora koşuyor

Piyasalarda belirsizliklerin artmasıyla güvenli liman konumundaki altın son bir ayın zirvesine çıktı. Altının gramı 121 TL, çeyrek altın 199 liradan satılıyor.

Altın fiyatları dört haftanın zirvesini görmelerinin ardından yatay bir seviye izlerken, bu çarşamba (yarın) gerçekleşecek kritik merkez bankası toplantıları öncesi Asya borsalarındaki düşüşten de destek buldu.

Piyasalarda belirsizliklerin artmasıyla güvenli liman konumundaki altın 1.285 dolarla bir ayın zirvesini gördü.  Altının gram fiyatı ise 121 lira sınırına kadar çıkarak, 20 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesinde işlem görüyor.

FED'in açıklaması önemli

Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan kuyumcu Hakan Tenekeci, "Altın fiyatları şu anda 120-121 lira bandında seyrediyor. Ons ise 1,285 seviyesinde. Daha önceki yorumlarımda da söylediğim gibi altın 125 bandına deyip tekrar 115'leri gördü. Şu anda tekrar 121'lerde. Çarşamba günü FED başkanının açıklaması yaklaştığı ve FED faiz oranlarını arttırmayacağı görüşü ağır bastığı için altına talep arttı. Çarşamba günü yapılacak açıklama önemli. Altın 127, 128 hatta 130'lara da gidebilir. Geri gelme ihtimali de var ama ağırlık olarak yükselme ihtimali var. Altın fiyatları yükseldiği an doları otomatik olarak geri çekecektir. Genel olarak bizim görüşümüz 2016 yılı, altın yılı olacaktır. Altını olanlar, altın fiyatları 125 olduğunda hemen bozdurmasınlar. Çünkü bu yıl içinde altın, 125'i de geçebilir. 112, 113, 114 ise altın alınacak rakamlar" şeklinde konuştu.

Evlenecek çiftler

Düğün yapacak çiftlere tavsiyelerde bulunan Hakan Tenekeci, "Ağustos ve Eylül ayında düğün yapacaklara tavsiyem altın 115'i gördüğünde alsınlar. Daha düşer diye beklemesinler. 125-130'lara gelse dahi geri çekilmeler oluyor. Yani bu yıl altın fiyatları genel olarak 120'nin üstünde seyredeceği için bu fiyatın altında gördükleri an altın almalılar" dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]