Başkan Kösemusul basın bayramını kutladı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  24 Temmuz Basın Bayramı’nda tüm medya mensuplarını  kutladı.

Görevi objektif, doğru ve hızlı habercilik olan basının, tüm yönüyle topluma ışık tutan bir ayna olduğunu ifade eden Başkan Kösemusul şunları kaydetti:

"Güç koşullar altında, gece gündüz demeden gerekirse hayatlarını tehlikeye atarak büyük çaba sarf eden, her koşulda sorumluluk bilinciyle çalışarak zor ve meşakkatli görevi yerine getiren basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor; sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılarla dolu bir çalışma hayatı diliyorum. Basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir.

Haberlerin, düşüncelerin, bilgilerin iletilmesine aracılık ederek toplumun bilgilendirilmesini, farklı fikirlerin dile getirilmesini ve tartışılmasını sağlayan basın, demokrasinin işleyişinde çok önemli bir role sahiptir.

Türkiye’de 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında medya çok önemli rol oynadı. Basın, demokrasinin yaşatılmasında ve demokratik değerlerin güçlendirilmesinde en önemli ve vazgeçilmez unsurlardan birisidir. Darbe girişimini yaşadığımız gece gösterdikleri duyarlı davranıştan dolayı medya  mensuplarına teşekkür ederim.

Türk Basını’nda sansürün kaIdırıImasını takiben Bayram ilan edilen bu günde  gecesini gündüzüne katarak çalışan değerli mensuplarının ‘Basın Bayramını’ kutluyor, basın şehitlerimizi de bu vesileyle bir kez daha saygıyla anıyorum.”

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]