Bin 49 kişi görevden uzaklaştırıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya'da kamuda çalışan bin 49 kişi görevden uzaklaştırıldı, özel hastane, okul, yurt ve diğer eğitim kurumlarından 474 kişinin çalışma izinleri iptal edildi, 108 kişi tutuklandı, 61 kişi gözaltında bulunuyor, 23 kişi de firari durumda.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, 3 kaymakam, 1 vali yardımcısı görevden uzaklaştırıldı. Kaymakam S.Y. tutuklandı, vali yardımcısı A.Y ve kaymakam R.Ş. ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Kaymakam İ.G. ise aranıyor.

Ayrıca, 31 hakim ve savcı görevinden uzaklaştırıldı, 16 hakim ve savcı tutuklanırken, 10'u adli kontrolle serbest bırakıldı, 5'i için de arama kararı çıkarıldı.

Tugay Komutanlığında 142 kişi görevden uzaklaştırıldı, 76 kişi tutuklandı, 60'ı adli kontrol olmak şartıyla 66 kişi de serbest bırakıldı. İl Jandarma Komutanlığında 25 kişi görevden uzaklaştırıldı, 13 kişi gözaltına alındı, 7 kişi tutuklandı, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, bir kişi de aranıyor.

En fazla görevden uzaklaştırmanın olduğu kurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünde de 486 kişi görevden uzaklaştırıldı, 12 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı, üç kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, üçü için de arama kararı bulunuyor.

Sakarya Üniversitesinde 46 kişi görevden uzaklaştırıldı. 26 kişi gözaltına alındı, 2 kişi tutuklandı, 4'ü adli kontrol ile 5'i ise serbest bırakıldı, 2'si hakkında da idari işlem yapıldı.11 kişi de aranıyor.

Diğer kurumlardaki görevden uzaklaştırmalar ise şöyle:

"İl Emniyet Müdürlüğünden 77, belediyelerden 3, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden 25, SGK'dan 9, müftülükten 26, Sağlık Bakanlığı personeli 1, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden 42, Halk Sağlığı Müdürlüğünden 58, İl Sağlık Müdürlüğünden 6, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 5, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 4, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 5, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden 2, valilikten 2, kaymakamlıklardan 1, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından 1, Gelir İdaresi Başkanlığından 6, İŞKUR'dan 2, İl Dernekler Müdürlüğünden 1, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğünden 1, ilçe vakıf müdürlüklerinden 2, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 19, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden 1, ilçe tapu ve sicil müdürlüklerinden 1, Doğu Marmara Kalkınma Ajansından (MARKA) 1, TÜVASAŞ'dan 11."
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]