FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz'ün sorgusunda söyledikleri

15 Temmuz gecesi yaşanılan hain darbe girişiminde çok önemli bir rol oynayan Adil Öksüz'ün sorgulanması sırasında yaşanan diyaloglar ortaya çıktı.

Gazeteci-yazar Latif Şimşek kaleme aldığı son yazısında FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı firari Adil Öksüz'ün sorgulanması sırasında yaşanan ilginç dialogları okuyucularıyla paylaştı.

İşte Latif Şimşek'in o yazısı;

ADİL ÖKSÜZ: “FETHULLAH GÜLEN BİR DELİ”

“BEŞ PARALIK ADAM”

On Beş Temmuz Darbe girişiminin , en ilginç ve anlaşılamayan olaylarından biri FETÖ'nün 2 numarası Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıydı. Adil Öksüz yakalanıp savcı karşısına çıkarıldığında, Fethullah Gülen için bir “Ana-Avrat” küfretmediği kaldı. Adil Öksüz'ün sorgulanması sırasında yaşanan çok ilginç dialogları ilk kez okuyacaksınız.

Öksüz Akıncı Üssü'nde yakalanıp gözaltına alındı ve Sincan Adliyesi'nde Savcı Cihan Ergün'ün karşısına çıkarıldı. Tecrübeli Savcı, acele etmeden, Adil Öksüz'ü adeta sindire sindire sorguladı:

“Fethullah Gülen'i tanıyor musun?”

“Tanımıyorum. Hayatımda hiç görmedim. Basında hakkında çıkan haberlerden biliyorum”

“FETÖ Örgütü hakkında ne biliyorsun?”

“FETÖ diye bir örgüt olduğunu ben de ilk kez televizyonlardan duydum”

“FETÖ Örgütü'nün darbe girişimi hakkında ne biliyorsun?”

“Hiçbir şey bilmiyorum, haberlerden duydum darbe girişimi onların yaptığını”

“Fethullah Gülen Örgütü'ne üye misin?”

“Hayır. Ben Fethullah Gülen gibi bir “Deli” nin arkasından gidecek adam değilim. Ben koskoca bir akademisyenim. Bir “Hoca Bozuntusu” nun arkasından mı gideceğim”

“Gidenler var ama!”

“O onların sorunu. Fethullah Gülen yarım akıllı, kendini bilmez bir adam. Ben öyle bir haysiyetsize tabii olacak biri değilim. Ben akademisyenim. Bilim adamıyım.”

“O'na militanlık yapan bir sürü bilim adamı var!”

“Fethullah Gülen “Beri Akıllı” (Akılsız-Deli) bir adam. Bir akademisyen olarak O'na tabi olmam mümkün değil. Ben beş paralık bir adamın arkasından gider miyim?”

“Tarla bakmaya gittiğini söylüyorsun. Kimin tarlasına bakacaktın. Kimden alacaktın?”
“Hasan adında birinden”

“Soyadı yok mu bu Hasan'ın?”

“Soyadını bilmiyorum.”

“Adresini, nerde oturduğunu?”

“Bilmiyorum”

Yasin Suresi'nin 82. Ayeti Adil Öksüz'ü Ele Veriyor

Savcı Cihan Ergün, Adil Öksüz'ün sürekli Fethullah Gülen'e küfretmesinden şüpheleniyor. Ancak öyle bir soru soruyor ki, Adil Öksüz'ün “FETÖCÜ” olduğuna kanaat getiriyor. “Sen İlahiyat Fakültesi'nde tefsir hocasısın madem. Merak ettiğim için soruyorum. Yasin Suresi'nin 82. Ayeti'nin tefsiri ile ilgili ne düşünüyorsun?”

Adil Öksüz'ün yanıtı: “Yasin'in 82. Ayeti izahtan varestedir. Biz o ayeti tefsir etmeyiz. Sadece mealini yazar, geçeriz.”

Savcı Ergün'ün bu soruyu sormasının bir sebebi vardır. Soruyu sorarken, Fethullah Gülen'in de o ayeti, “İzahtan varestedir” diyerek yorumlamadığını bilmektedir. Adil Öksüz'ün verdiği cevap Gülen'le aynı olunca, Savcı'nın Adil Öksüz hakkında şüphesi kalmaz ve tutuklanması talebiyle mahkemeye sevkeder. Gerisini biliyorsunuz, mahkeme 21 dakikada serbest bırakır. Hakimler hakkında soruşturma açılır.

Peki nedir Yasin Suresi'nin 82. Ayeti?

“İnnema emruhu iza erade şey'en en yegule lehu künfe yekun”

Türkçesi şöyle. “Allah bir şey dilediği zaman sadece “ol” der ve o da hemen oluverir”
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]