İlk günkü aşkla meydanlardayız

Demokrasi nöbetinde Sakaryalı vatandaşlara seslenen Sanatçı Murat Kekilli, “Şanlı yurdumun tarihine bak. Var mıdır ki eşi benzeri. Sen de vatan millet aşkına.

Sen de çalış Allah aşkına” derken; Gazeteci Kemal Öztürk, “Bir milletin elleriyle tankları durdurabileceğini dünyaya gösteren bir milletiz. Bizim çocuklarımız bir gecede büyüdüler” ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Sakarya bizi hiç şaşırtmadı. Siz sadece Türkiye’yi düşünmeden bu direnişi gerçekleştirdiniz. Yeryüzündeki tüm mazlum coğrafyaları da düşündünüz” ifadelerini kullandı.

Sakarya’da vatandaşlar 15 Temmuz darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam ediyor. Kalkışmanın ardından 13. akşamda da Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlara sevilen sanatçılar, gazeteciler ve siyasiler de eşlik etti. Sanatçı Murat Kekilli, Gazeteci-Yazar Kemal Öztürk, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım gibi Türkiye’nin yakından tanıdığı isimlerin yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, belediye başkanları ve ilçe başkanları da alanda bulunan binlerce Sakaryalıya hitap etti.

İlk Günkü Aşkla Meydandayız

Programın açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptı. Toçoğlu, “Bu meydan sözün bittiği yerdir. Bizler ne söylesek boş. En güzel cevabı, en güzel konuşmayı, tepkiyi sizler verdiniz, veriyorsunuz. 13 akşamdır bu meydandayız. 13 akşamdır bu meydanda ilk günkü aşla toplanıyoruz. Mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza, hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu insanlar ne yaptılar? Ülkeye, millete hizmet etmekten başka ne yaptılar da onları öldürecek kadar gözleri dönüyor bu hain darbecilerin. Allah bir daha bunlara fırsat vermesin” diye konuştu.

İslam Dünyasının Kalesi

Sanatçı Murat Kekilli, “Şanlı yurdumun tarihine bak. Var mıdır ki eşi benzeri. Dağı taşı toprağı tek bir yüreği. Çınlıyor şehitlerin sesi. Haydi haydi haydi haydi sen de durma. Sen de vatan millet aşkına. Sen de çalış Allah aşkına. Direnişiniz mübarek olsun. Allah’a emanet olun” dedi. Gazeteci-Yazar Kemal Öztürk, “Türkiye İslam dünyasının en güçlü kalesidir. Bu kaleyi yıkmak, bu kaleyi fethetmek öyle kolay bir iş değildir. Bunu millete gösterdik. Bir milletin elleriyle tankları durdurabileceğini dünyaya gösteren bir milletiz. Biz millet iradesini, Müslüman gücünü çocuklarımıza anlatamamıştık. Ama 15 Temmuz akşamı onlar bunları çok iyi anladılar. Bizim çocuklarımız bir gecede büyüdüler” ifadelerini kullandı.

Mazlum Coğrafyalar Arkamızda

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Sakarya bizi hiç şaşırtmadı. Sakarya’daki kardeşlerimiz daima yanımızda oldular. Allah hepinizden razı olsun. Yeryüzünün her tarafında ne yazık ki Müslümanlar katlediliyor. Bütün dünya bir araya gelmiş Müslüman öldürüyor. İşte tüm bunlara, bu katliamlara dur demek isteyen bir ülke var. Mazlumların yanında olan bu ülkenin adı Türkiye’dir. İşte bunun için Türkiye’yi düşürmek istediler. Tankları yürüten, uçakları yürüten alçakların oyunlarını bozduk. Bir an olsun tereddüt etmedik. Siz sadece Türkiye’yi düşünmeden bu direnişi gerçekleştirdiniz. Yeryüzündeki tüm mazlum coğrafyaları da düşündünüz. Yalnız değildiniz. Afrika’nın yetimleri, Cezayir halkları, Filistin insanları size, bize dua ettiler” şeklinde konuştu.

Millet Devletini Korudu

İl Başkanı Fevzi Kılıç ise, “Can’ın Canan’ı beklediği gibi, her akşam bizde burada memleketimizi bekliyoruz, vatanımız için nöbet tutuyoruz. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar biliyoruz. Bu darbeyi yapmak isteyenlerin arkasında küresel güçler de var. Türkiye’yi ameliyat masasına yatırıp, istedikleri gibi kesmek istiyorlar. Türkiye Müslümanlar için son kaledir. Bu ülkeye zarar gelirse, mazlum coğrafyalar da bundan etkilenecek. 15 Temmuz’daki direniş bir milletin yeniden dirilişi anlamına geldi. Ülkeler milletlerini korurken; 15 Temmuz’da bu millet devletini korudu” ifadelerini kullandı.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]