Liseli öğrencilerden TEOG tanıtım filmi

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavı sonrası mesleki eğitimin daha da iyi tanıtılması için çalışmalar yaptı.

TEOG sınavları sonrası Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü mesleki eğitim niçin vardır, meslek lisesinde okuyan öğrencilerin kazanımları nelerdir gibi soruların cevaplarına yönelik video ve afiş çalışmaları yaptı. Çalışmayı il milli eğitim şube müdürü Atilla Özgür’ün başkanlığında oluşturulan komisyon yürüttü. Projede il çapında bulunan meslek lisesi müdürleri de yer aldı.

Video ve Afiş Çalışmaları


Meslek liselerine başvuruların temmuz ayında yapılacağı göz önüne alınarak video ve afiş çalışmaları yapıldı.  Afiş çalışmalarını Yunus Çiloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tamamladı. Meslek lisesinde okuyan öğrencilerin kazanımlarını anlatan videoyu ise IMKB Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo TV bölümü çekti. Bölüm öğretmenlerinin rehberliğinde video çekim ve montaj işlemlerini bölüm öğrencisi Kadir Karakaş yaptı.

Meslek lisesi hakkında daha doğru ve detaylı bilgi alınmasını sağlayacak video ve afişler ay boyunca yazılı ve görsel basın tarafından yayınlanacak.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]