O sürücü küçük Ömer'in ailesine tazminat ödeyecek

Doğumdaki ihmal nedeniyle sakat kalan ve trafik kazasında yaralanıp kaldırıldığı hastanede  ölen 4 yaşındaki Ömer Faruk Kara'nın ailesi, kazaya neden olan sürücü hakkında açtıkları tazminat davasını kazandı.
 
Geyve ilçesinde yaşayan Samiye ve Şenol Kara çiftinin ikinci ve tek erkek çocukları Ömer Faruk, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yapılan doğumda engelli olarak dünyaya geldi. Sezaryenle doğum yaptırılan annenin rahmi alındı. Ömer Faruk'a ise serebral palsi (SP) teşhisi konuldu. Beyinden kaynaklanan ve hareketlerin kontrolünü olumsuz etkileyen hastalık sebebiyle annesini ememeyen ve yiyecekleri çiğneyemeyen çocuk, midesine takılan tüple besleniyordu. Çocuklarının engelli dünyaya gelmesinden ebe ve doktorları sorumlu tutan aile, ihmalleri olduğunu düşündükleri sağlık görevlileri hakkında dava açmıştı.
Çocuklarının rahatsızlığıyla uğraşan aile, çocuklarının tahlil sonuçlarını almaya giderken 5 Şubat 2014 günü kaza geçirdi.  Kazada annesinin kucağında bulunan Ömer Faruk yaralandı. Küçük çocuk, kaldırıldığı hastanede bir kaç gün sonra yaşamını yitirdi.
Çocuğun ailesi, kazaya neden olan aracın sürücüsü M.E.A, araç sahibi ve sigorta şirketine Sakarya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. 
Ailenin avukatı Musa Adıyaman, sürücü M.E.A'nın kamyonetiyle geri manevra yaparken kazaya neden olduğunu, kaza neticesinde sol bacağında kırık oluşan Ömer Faruk'un kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirtti. 
Adıyaman, mahkemeye sundukları dilekçede, 50 bin liralık manevi tazminat talebinde bulundu.
Davalı sigorta şirketi, kazada çocuğun bacağının kırıldığını, bacak kırılması neticesinde ölüm meydana gelmesinin hayatın olağan akışına aykırılık teşkil ettiğini, ölümün kazayla ililiyet bağının bulunmadığını ileri sürerek davanın reddini talep etti.
Olayın ölümle sonuçlanacak bir kaza olmadığını, çocuğun ölümünün hastalığından kaynaklandığını iddia ederek davanın reddini istedi.
Adli Tıp Kurumu, küçük çocuğun ölümüyle kaza arasında ililiyet bağının bulunduğu yönünde rapor verdi. Raporda çocuğun mevcut hastalığının da ölüm olayında etkisinin olduğu belirtildi.
Davayı karara bağlayan mahkeme, davalıların Ömer Faruk'un annesi ve babasına 15'er bin lira, ablasına da 7 bin 500 lira olmak üzere 37 bin 500 lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]