Öğrenciler için ücretsiz ulaşım

Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi 2016/2017 eğitim yılında 1100 öğrenciyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi, Sapanca’da yeni yapılan yerleşkeyle 2016/2017 eğitim yılında hizmet vermeye başlayacak. Sapanca’da yeni binasında, 21 derslik, 400 kişilik gösteri merkezi, 2 adet cep sineması ve 150 araç kapasiteli otopark ve yemekhanenin bulunduğu fakülte 5000 metrekarelik kullanım alanına sahip.

Sakarya’nın önemli bir turizm merkezi olan Sapanca’da eğitme başlayacak Turizm Fakültesi’nin Sapanca turizmine katkı sağlayacağını dile getiren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Eylül ayında başlayacak eğitim yılıyla birlikte Turizm Fakültesi öğrencilerimiz Sapanca’da eğitim görmeye başlayacak. Öğrencilerimiz, Sapanca Belediyesi ile imzaladığımız protokol ile hiçbir mağduriyet yaşamayacak. Sapanca ve Kampüsümüz arasında ulaşım ücretsiz olacak. Birinci ve ikinci öğretim öğrencilerimiz için ulaşım hizmeti gün içinde sürekli olacak. Sapanca Belediyesi tarafından öğrencilerimize sosyal imkânlar sağlanacak” dedi.

Buna göre, Sapanca’da birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflar olmak üzere, eğitim görecek öğrencilere Sakarya Üniversitesi ve Turizm Fakültesi arasında, Sapanca Belediyesi tarafından tahsis edilen toplu taşıma araçlarıyla gün içinde yapılacak ring hizmeti verilecek ve öğrenciler ulaşım ücreti ödemeyecek.  Yine Sapanca Belediyesi’ne ait sosyal tesislerinde Turizm Fakültesi öğrencileri indirimli hizmet alacak.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]