"Okul servisi karmaşasına kim dur diyecek?"

Adapazarı'nda tartışan iki okul servis şoföründen biri okul önünde silahla ateş ediyor. Herkes 'Yok artık' derken, bazı okul servis firmaları UKOME kararını dikkate almıyor. Özel okul servis fiyatlarını duyanlar ise aylık servis ücreti için banka kredisi çekmeye başladı! Peki ama bu servislere dur diyecek kimse yok mu!

Adapazarı Yağcılar Mahallesi'nde bulunan Adapazarı Kaymakamlığı arkasındaki Cumhuriyet Anadolu Lisesi önünde önceki gün iki servis sürücüsü arasında tartışma çıkmış, iddiaya göre Y.G. isimli servis sürücüsü, S.A. isimli servis sürücüsüne ateş açmıştı. Olayda S.A. ile olay yerinde bulunan M.S. hastanelik olmuş, okul önündeki olayda öğrenciler büyük korku ve tehlike yaşamıştı. Okul önündeki bu olay sizce basit bir olay mı ! Bu iş bu kadar basit mi! Geleceğimiz olan öğrencilerin can güvenliğini böyle mi koruyacağız!

UKOME kararı var

Sakarya'da kanlı başlayan eğitim yılı yetmiyormuş gibi okul servislerinden bir çoğu kendi kafasına göre zam yapması, velileri çileden çıkarttı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) önceki gün resmi fiyat tarifesini açıkladı. Açıklamadı ama UKOME'yi takan kim! Bir çok okul servis firması bu açıklanan tarifeye uygun hareket etmiyor. Öğrenci başına 160 TL'ye kadar aylık servis ücreti isteyen firmalar 'Bizde fiyat böyle, işinize gelirse' diyor.

Özel okul

Birileri okul önünde ötekine sıkar, birileri UKOME kararı dinlemez, birileri ise 'Özel Okul' adı altında istediği gibi fiyat çeker. Okul servisleriyle ilgili bir başka isyan ise çocukları özel okullarda okuyan velilerden geldi. Özel okul adı altında istedikleri gibi fiyat tarifesi uygulayan servislere tepki de gecikmedi. Kimi 160 kimi 180 kimi ise 200 TL aylık ücret isteyen Özel Okul Servisleri velileri isyan ettirdi. Özel Okul Servislerinin yetkilileri ise 'Özel okullar öğrenci başına bizden komisyon alıyor. Fiyat yüksekliği buradan kaynaklanıyor" dedi.

Hüseyin Cumalı - Adapostası

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]