On binlerce kişi demokrasi nöbetinde buluştu

Demokrasi nöbeti nedeniyle Sakarya’da on binlerce vatandaş meydana aktı. Baştan sona bayraklarla donatılan meydana kurulan özel platforma siyasi parti, STK, etnik köken ayrımı gözetmeksizin onlarca misafir çıktı. Büyük mitingde konuşan Başkan Toçoğlu, “Korkmayacağız. Yurdumuza alçakları uğratmayacağız. Bastığımız yerlerin şehit kanlarıyla sulandığını her zaman hatırlayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ilk dakika itibariyle Sakarya Kent Meydanı ve Valilik önünde toplanan on binlerce Sakaryalı direnişin 23’üncü gecesinde nöbetlerin simgesi Demokrasi Meydanı’na akın etti. Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, STK temsilcileri, akademisyenler, muhtarlar ve basın mensupları da yer aldı.

Meydanlar Bizim Evimiz
15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan gazilerin isimlerini tek tek sayarak, şehitlere rahmet okuyan Başkan Toçoğlu, “Bin yıldır İslam beldesi olan Anadolu’nun düşmemesi için o gece sabaha kadar Fetih suresi okuyup, gözyaşları içerisinde seccadesinde dua eden, secdeden başını kaldırmayan milletimizi selamlıyorum. 23 gündür bu meydanı terk etmeyen, ekmeğini, suyunu, yemeğini, yastığını, yorganını, hasırını paylaşanları; bu meydanda teheccüd namazı kılanları, sabah namazında dua edenleri, Kur’an okuyanları, bu meydanı mescit kılanları; meydanlar bizim evimiz, bayraklar örtümüz diyerek, burada sabahlayanları, 23 gündür tek bir çiçeğe dahi zarar vermeyen, dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyenleri selamlıyorum. 15 Temmuz akşamı Sakarya’nın 16 ilçesinden bu meydana koşup gelen kardeşlerimi selamlıyorum. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, hidayeti, inayeti, rızası üzerinize olsun” diye konuştu.

Milletimizin Duruşuna Şahidiz

Toçoğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Burası bizim evimiz. Burası bizim yurdumuz. Burası bizim namusumuz. Bu işgalci alçaklar bizim özgürlüğümüze, inancımıza, vatanımıza göz diktiler. Biz bu hainleri yeni tanımadık. Biz asırlar boyunca yeryüzünde adaletin tesisi için mücadele verenlerin nasıl ihanete uğradıklarını iyi biliyoruz. Firavun’un Musa’ya olan düşmanlığını; Yusuf’u kuyuya atanları; Hz. Meryem’e atılan iftiraları; İnkarcıların Hz. Süleyman’a söylediklerini; Efendimize yapılanları biz hiç unutmadık. Hakkı söylemenin bu dünyada her zaman bir bedeli olduğunu unutmadık. Ama biz şunu çok iyi bilen insanlarız; Bu dünyada doğru yaşamanın bir bedeli varsa biz o bedeli ödemeye hazırız. Ve nasıl bir bedel ödediğimiz de tüm dünyaya göstermiş insanlarız. Biz milletimizin duruşuna şahidiz. Biz bu vatanı yolda bulmadık .Burası dünyada herhangi bir kara parçası değil.Burası hasbelkader vatan olmuş bir coğrafya değil.Burası Anadolu.Burası tarih boyunca insanlığın, adaletin merkezi olmuştur.Bu ülkenin insanları canını verir ama özgürlüğünü vermez.Bu millet işgale boyun eğmez.Bu millet 15 Temmuz’da olduğunu gibi vatanı için bedel öder ama daha ağır bedeli de düşmana ödettirir.”

Rükûdan Başka Yerde Eğilmeyeceğiz


“Cumhurbaşkanımız en çok önce Allah’a sonra da milletine güveniyor. Gücünü ve cesaretini tanklara ve kurşunlara karşı gövdesini siper eden bu milletten alıyor. O Sakarya güveniyor, Diyarbakır’a, Edirne’ye, Erzurum’a, Trabzon’a güveniyor. O Bosna’ya, Kahire’ye, Şam’a, Halep’e, Beyrut’a güveniyor. Tüm İslam coğrafyasının dualarıyla arkasında durduğuna iman ediyor. Saflarımızı sıklaştırmamızı istiyor. Buradan kendisine söz veriyoruz. Seni asla yalnız bırakmayacağız. Bu milletin başını öne eğdirmeyeceğiz. Bir ağaç gibi hür, bir orman gibi kardeş olacağız. Rükûdan başka bir yerde eğilmeyeceğiz. Bu ülkeyi kanı bozuk korkak hoca kılıklı soytarılara teslim etmeyeceğiz. Özgürlüğümüze, bağımsızlığımıza, demokrasimize ve milli iradeye canımız pahasına sahip çıkacağız. Minarelerimizden allahuekber nidalarını dindirmeyeceğiz. Korkmayacağız. Yurdumuza alçakları uğratmayacağız. Bastığımız yerlerin şehit kanlarıyla sulandığını her zaman hatırlayacağız. Zamanı geldiğinde bu cennet vatan uğruna şehit olmaktan kaçınmayacağız. Bayrağımızı ilelebet bu topraklarda şafaklar gibi dalgalandıracağız.”

Egemenliğin Asıl Sahibini Gösterdik
Büyük mitingin devamında platforma Büyükşehir Belediyespor Profesyonel Basketbol Takımı oyuncuları, teknik heyet ve yöneticileri çıktı. Oyuncular adına konuşan tecrübeli basketbolcu Kerem Gönlüm, “Burada olmak çok başka bir duygu. O kara gecede şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Dünya’ya egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu gösterdik” dedi. SATSO Yönetimi de mitingde yerini alırken, 2023 hedeflerinin bekçisi olduklarını vurgulayan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “İş dünyası olarak ülkemizin sosyal ve ekonomik açıdan büyümesi adına biz de nöbetimizi sürdürüyoruz. En hayırlı nöbet, vatan nöbetidir. Allah bize 15 Temmuz gibi kara bir girişimi bir daha yaşatmasın” şeklinde konuştu.

Bağımsızlığı Asla Vermeyeceğiz
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise, “Türkiye’nin ayağa kalkışının tapusu Sakarya’dır. Sakarya’da bu ayağa kalkışa şahitlik etmek ne kadar güzel. Bu coğrafyada kavga bitecek. Coğrafyamızın kaderini birlikte belirleyeceğiz. İşgal girişimini bertaraf ettiniz. Ne mutlu size! Şunu unutmayın, 15 Temmuz gecesi elimizden; bağımsızlığımızı, demokrasimizi, vatanımızı, devletimizi ve Cumhurbaşkanımızı almak istediler. Verecek miyiz? Asla vermeyeceğiz” dedi.

Özgürlük Güneşi Doğdu
SESOB’a bağlı birlik başkanları da büyük organizasyonda yerlerini alırken, SESOB Başkanı Hasan Alişan konuşmasında, “Sizler demokrasinin teminatlarısınız. 23 gündür nöbettesiniz. Bu birliktelik dünyanın her tarafında konuşuluyor. Tüm dünya bize gıptayla bakıyor” ifadeleri kullandı. STK’ların sahneye çıkmasıyla devam eden programda sivil toplum kuruluşları adına söz alan HAK-İŞ İl Temsilcisi Mesut Gökdemir ve İHH Sakarya Şubesi Başkanı Sebahattin Aydın, 15 Temmuz’da anlatılacak her şeyi milletin anlattığını söylediler ve 16 Temmuz sabahına özgürlük güneşinin doğmasını milletin sağladığı yorumunda bulundular.

Tarihe Altın Harflerle Yazılacağız
İl Başkanı Fevzi Kılıç ise büyük mitingde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz’da sizler tarih yazdınız; birileri tarih oldular. 15 Temmuz’da sizlere gün doğdu; birilerinin de güneşleri battı. Aynı tarihin, aynı kaderin ayrılmaz birer parçaları olduğumuzu bir kez daha anladık. Tarih bu milleti, sizleri altın harflerle yazacak. 23’üncü geceyi de Sakarya’ya yakışan bir şekilde geride bırakıyoruz. İnşallah yarın saat 17.00’da yine bu meydanda olacağız. Hepinizi tekrar meydanda bekliyoruz.”

Sakarya Şaha Kalktı
Büyük mitinge misafir olarak katılan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Gözyaşıyla ıslandık. Akrebin kıskacıyla uyandık. Sakarya şaha kalktı. İşte Sakarya bu! Tarihin en büyük felaketinden bizi koruduğu için Allah’a şükürler ediyoruz. Tarihimiz darbeler tarihi oldu. Ama darbeciler bu sefer şunu unuttular; ‘öleceksek adam gibi ölelim’ diyen bir lideri tanıyamadılar” ifadelerini kullandı. Programın devamında Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık ve derneğe bağlı yöneticiler meydanı selamladılar. Yönetimi ile birlikte platforma konuk alan Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman ise, “Her şerde bir hayır vardır. Olaya bu yönüyle de bakalım. Demokrasiye sahip çıkma ruhu ve cesaretinizden ötürü sizleri ayrı ayrı kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Muhtarlar Demokrasinin Yanında
Şehir genelinde görev yapan muhtarlar ile büyük mitinge katılan Sakarya Muhtarlar Derneği Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, “Tüm muhtarlar adına ifade etmek istiyorum; hepinizden Allah razı olsun. Demokrasinin mihenk taşı olan muhtarların vatanı, devleti, bayrağı koruması hepimizin onurudur, şerefidir” diye konuştu. Programın devamında Şehit ve Gazi Yakınları Derneği Genel Başkanı Fehmi Tantan ve derneğe bağlı üyeler de miting meydanını dolduran vatandaşları selamladılar.

Artık Hepiniz Gazisiniz
Vali Hüseyin Avni Coş, “Milli iradeye sahip çıkan siz değerli Sakaryalı hemşerilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Tüm bu süreç göstermiştir ki, sizler ecdadınıza layık insanlar olduğunuzu gösterdiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasını hepimiz dinledik. 15 Temmuz gecesinde meydanda, sokakta olmanın gazi olmak için yeterli olduğunu ifade ettiler. Artık hepiniz gazisiniz. Siz bu alçak girişimi göğüslerinizde taşıdığınız vatan sevgisiyle bastırdınız. Görevimiz bitmiş değil. Rehavete düşmeden, miskinliğe kapılmadan evde, iş yerinde nöbete devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Programın devamında büyük mitinge yakışan ve hafızalardan silinmeyecek doyumsuz bir havai fişek gösterisi yapıldı.

Mazlum Milletlere Örnek Olduk
Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Bayrağınızı, şerefinizi bir dolara mı sattınız, hainler. Kendi aralarında bile adaletsizler. Alt kademedekilere bir dolar verirken; üsttekiler milyon dolarları almışlar. Bunları unutmayacağız. Bu direnişi dünya tarihi yazacak. Bu şanlı direniş mazlum milletlere de örnek olacaktır” diye konuştu. Meydandaki coşkudan dolayı vatandaşlara teşekkür eden Milletvekili Şaban Dişli, “Şu bayraklar hainlerin kalbine bir ok gibi saplanıyor. Bu duruşunuz tüm Dünya’da bu hainleri maşa olarak kullananların da kalbine adeta bir ok gibi saplanıyor. Muazzam bir tablo var kaşımızda. Allah sizlerden razı olsun” ifadelerini kullandı.

2. Kurtuluş Savaşı
Milletvekili Mustafa İsen yaptığı konuşmada, “Tarihe 2. bir kurtuluş savaşı hediye ettiniz. Sağ olun var olun. Bu hareket Türkiye’nin büyüklüğünü ortaya çıkardı. Bu haliyle de Nene Hatunların, Seyit Onbaşıların birer efsane olmadıklarını gösterdiniz” ifadelerini kullanırken; Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “15 Temmuz’dan bu yana şanlı bir direniş gösteriyorsunuz. Hepinize müteşekkiriz. Bu hainlerle mücadelemiz her platformda devam edecek” ve Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Sakarya’da nöbet biter mi? Sakarya’da nöbet bitmez. Ortaya koyduğunuz bu mükemmel direnişten dolayı hepinize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]