PESA'dan uluslararası kongre

Ana merkezi ilimizde olan ve Sakarya Üniversitesi akademisyenleri tarafından kurulan Politik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (PESA), Sakarya Üniversitesi ile birlikte Uluslararası Politik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Kongresi’ni (International Congress on Political, Economic and Social Studies-ICPESS 2016) İstanbul’da düzenliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından desteklen Uluslararası Politik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Kongresi’nin ana teması bu yıl “Kayıtdışı Ekonomi ve Vergi Uyum Maliyeti” olarak belirlendi.

Kongre düzenleme kurulu başkanı ve PESA başkan yardımcısı Prof. Dr. Fatih Savaşan “Kayıtdışı ekonomi ve vergi uyumu ekonomik, mali ve sosyal yönleri ile toplumsal tüm alanları ilgilendirmektedir ve Türkiye’nin kayıtdışılıkla mücadelesinde ufuk açıcı konuşmaların ve tartışmaların yapılacağı bu etkinliğe paydaşların katılımı önem arz etmektedir. Bu bağlamda kongremize odalar, sendikalar ve ilgili herkesi davet ediyoruz” dedi.

Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL, Gelir İdaresi Başkanı Sayın Adnan ERTÜRK ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Himmet KARADAĞ’ın yanında uluslararası camiada kayıtdışı ekonomi konusundaki çalışmaları ile öne çıkan Prof. Friedrich Schneider ve Prof. James ALM’ın konuşmacı olarak katılacağı kongrede 32’si İngilizce olmak üzere 90’ın üzerinde bildiri sunulacak. 24 Ağustos 2016 tarihinde İstanbul Titanic Business Bayrampaşa Hotel’de başlayacak olan Kongre 3 gün sürecek ve 26 Ağustos’ta bitecek.

Kongre ile ilgili bilgiler için web sitesi www.icpess.org.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]