Şehir ulaşımı için güzel gelişme

Başkan Toçoğlu’nun yerel seçim vaatleri arasında yer alan bir projede daha çalışmalar başladı. Toçoğlu, “32 Evler mevkii ve Saski Hızırilyas tesisleri arasında yeni bir bağlantı yolu açıyoruz. Bundan böyle E-5 yolunu kullanarak İzmit yönünden gelen araçlar, 32 Evler mevkii ve direkt Serdivan üzerinden şehre girebilecek. 950 metrelik yeni arterde zemin düzenleme çalışmalarını başlattık” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri öncesinde kamuoyu ile paylaştıkları bir projeyi daha hayata geçirmek için çalışmaları başlattıklarını ilan etti. Hatırlanacağı üzere yerel seçim sürecinde ‘Yeni Sakarya’nın AK Hedefleri’ isimli kitapla yeni dönem projelerini kamuoyuna tanıtan Başkan Toçoğlu, bugünden 2023 hedeflerini inşa edeceklerini paylaşmıştı. Toçoğlu bu doğrultuda ulaşımdan çevreye, altyapı ve içmesuyundan enerjiye kadar birbirinden önemli yatırımların 2019’a kadar şehirle buluşacağını müjdelemişti.

"Ulaşım Çok Daha Rahatlayacak"

Başkan Toçoğlu tarafından yerel seçim sürecinde açıklanan yatırımlar arasında Şehrin Yeni Giriş Kapısı Projesi de yer alıyordu. Bu dev ulaşım yatırımına göre Serdivan Esentepe bölgesinden şehir merkezine bağlantıyı sağlayacak yeni bir yol çalışmasının hayata geçirilmesi öngörülüyordu. Beşköprü-Hızırilyas Tepesi arasındaki 950 metrelik yeni giriş kapısı ile şehir merkezine ulaşımda alternatif bir seçenek oluşturulması hedefleniyordu. Bu doğrultuda projelendirilen yeni yol projesinde çalışmalar başladı. Başkan Toçoğlu kurmayları ile birlikte Hızırilyas Tepesi mevkiinde devam eden zemin düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

"Projeler Bir Bir Hayata Geçiriliyor"

Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekiplerinden projede devam sürece ilişkin bilgiler alan Başkan Toçoğlu daha sonra yeni yatırıma ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Toçoğlu, “’Aynı yolda aynı heyecanla’ diyerek yola çıktığımız 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin öncesinde kamuoyuyla yeni Sakarya’nın yeni projelerini paylaşmıştık. O süreçte hatırlanacak olursa kamuoyunda da heyecan yaratan projelerimizi hemşerilerimizle paylaştık. AKOM, Katlı Otopark Projesi, Kongre Merkezi, barajlar, yeni yaşam alanları, yeni bulvarlar ve dahası o dönem duyurduğumuz projeler arasında yer almaktaydı. Şimdi geriye dönüp bu 2 yıllık süreci değerlendirdiğimizde verdiğimiz sözlere dair ne kadar olumlu bir yol kat ettiğimiz ortaya çıkıyor. Sakarya’ya neyin sözünü verdiysek bir bir hayata geçiriyoruz. Şunu da ifade edeyim: o gün proje kitapçığında neyin sözünü verdiysek şehrimizle buluşturacağız. Hatta bununla da yetinmeyip yeni yatırımlar da üretecek ve hayata geçireceğiz. Hazırlıklarımız devam ediyor. Tüm bu hizmetleri 2019’a kadar şehrimizle buluşturacağız” diye konuştu.

"950 Metrelik Giriş Kapısı"


Başkan Toçoğlu, “Yeni Sakarya’nın ulaşım projeleri arasında şehrin yeni giriş kapısı da yer almaktaydı. Ulaşımda alternatif seçenekleri arttıracak, bunun yanında şehir merkezine girişlerde kullanılacak önemli bir arterin sözünü daha önce paylaşmıştık. Şimdi geldiğimiz noktada, bu projede de çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. 32 Evler mevkii ve Saski Hızırilyas tesisleri arasında yeni bir bağlantı yolu açıyoruz. Bundan böyle E-5 yolunu kullanarak İzmit yönünden gelen araçlar, 32 Evler mevkii ve direkt Serdivan üzerinden şehre girebilecek. Ekiplerimiz 950 metre uzunluğa sahip olacak bu arterde zemin düzenleme işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Altyapı çalışmalarının ardından proje sürecini devam ettireceğiz. 35 metre genişliğe sahip olacak bu yol, 32 Evler bölgesinde başlattığımız yeni bulvara bağlanacak. Şehrin bu bölgesi için entegre bir ulaşım ağı kuruyoruz. TÜVASAŞ bölgesinden Esentepe hattına geçişler, yine Arifiye-32 Evler hattından Kampüs ve Serdivan hattına ulaşım artık yeni giriş kapısıyla daha kolay bir hale geliyor. Şehrimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]