SGC: Türk basını yüz akıyla çıktı

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle açıklama yaptı.

15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından, ülke meydanlarında demokrasi nöbetlerinin tutulduğu bir dönemde 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladıklarını kaydeden Matur; "
Demokrasimiz 15 Temmuz gecesi hain terör örgütü FETÖ’nün ordu içine sızan uzantılarının gerçekleştirdiği darbeden halkımızın kahramanca mücadelesiyle kurtulmuştur. Dış bağlantılı hain yapının ülkemize ve demokrasimize yapmak istediği darbenin ardından ülkemizde yeni bir dönem başlamıştır. Bu yeni süreçte ülkemizin neredeyse tüm kurumlarına sızan hainlerin temizlenmesi adına önemli adımlar atıldığını gözlemlemekteyiz. Bugün 24 Temmuz Basın Bayramını kutlarken 15 Temmuz gecesine baktığımızda o gece gerçekleştirilen demokrasi mücadelesinden Türk basınının yüz akıyla çıktığını söyleyebiliriz. O gece Türk basını tek bir ses olarak darbeye karşı durmuş ve halkın demokrasi mücadelesinin öncüsü olmuştur. Ülkemizi yönetenler halka seslerini , televizyonlar sayesinde duyurmuştur" dedi.

Darbenin ardından yaşadıkları yeni dönemde ise Türk basını olarak demokrasinin ve hukukun vazgeçilmez yol göstericiler olarak el üstünde tutulmasını arzuladıklarını anlatan Matur; "İfade ve basın özgürlüğünün her ne şart altında olursa olsun korunması gerektiğini belirtiyor tüm meslektaşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum. Bu vesile ile 24 Temmuz 2007’de kaybettiğimiz SGC Başkanı Necdet Güngörsün’ü rahmetle anıyorum" diye konuştu.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]