Taraklı eski Kaymakamı Arslan tutuklandı

Taraklı Belediye başkanı Tacettin Özkaraman ve dönemin İl Genel Meclis Üyesi Kadir Sayın ile yıldızları bir türlü barışmayan Kaymakam Muhlis Arslan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında önce gözaltına alındı, daha sonrada tutuklandı.

2011 yılında Taraklı’ya atanan Kaymakam Muhlis Arslan, ardından sırasıyla Kayseri’nin Akkışla, Tunceli’nin Hozat ilçelerinde görev yaptıktan sonra, Iğdır Vali yardımcılığı görevine atandı.

Iğdır'da, darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma dahilinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan ve sonrasında da gözaltına alınan Vali Yardımcısı Muhlis Arslan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaymakam Arslan’ın gazetelere yansıyan polemikleri

Kaymakam Muhlis Arslan ile belediye başkanı Tacettin Özkaraman ve dönemin il genel meclis üyesi Kadir Sayın’ın aralarındaki ilk sıkıntı Orhangazi Çarşısı'ndaki turistik eşya satan dükkanlardan dolayı çıkmıştı. Kaymakamlığın katkılarıyla yapılan ancak çok büyük bir bölümü Taraklı Belediyesi'nin ödeneğiyle bitirilen bu çarşıdaki 5-6 dükkanın kiralanmasında sıkıntılar çıkmıştı.

Arslan " Zübük Siyasetçi"

İddiaya göre Kaymakam Arslan ile İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Sayın arasında tartışma çıktı. Tartışmanın boyutu giderek büyürken Kaymakam Muhsin Arslan iddiaya göre Sayın'a;" Zübük Siyasetçi" dedi ve makamından kovdu. Bunun üzerine soluğu savcılıkta alan Kadir Sayın kaymakam hakkında 'Hakaret' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Bu arada Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman' da İçişleri Bakanlığı' na resmi bir yazı ile şikayetçi olduğu öğrenildi.

Muhtarlara dikkatli olun uyarısı

Taraklı’da 5 köy muhtarı hakkında, basına 'yetkisiz demeç verdikleri' gerekçesiyle disiplin soruşturması açarak 'kınama cezası' vermiş! Kaymakam Arslan, ayrıca muhtarlara gönderdiği resmi yazıda 'Bundan sonra daha dikkatli olun' uyarısında da bulunmuş

Öğretmen ve hizmetliye hakaret iddiası

Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Hasan Ölgün, Hozat Kaymakamı Muhlis Aslan'ın, eşi Dilek Arslan ile birlikte, ana sınıfı öğrencisi 3 yaşındaki çocuklarının eğitim aldığı okula gittiğinde, tartıştığı okul müdür vekili ve 2 öğretmen ve 1 hizmetliye hakaret ettiğini iddia etti. Ölgün, Kaymakam Arslan'ın, okuldaki öğretmenlere "Bundan böyle eşim her okula gelip- gittiğinde kapıda karşılayıp, kapıya kadar giderek uğurlayacaksınız" dediğini öne sürdü. Hozat’ta kaymakam protesto edildi

Hozat Kaymakamı Muhlis Arslan'ın, çocuğunun okuduğu anaokulunda görevli 3 öğretmen ve 1 hizmetliye hakaret etmesi üzerine. Eğitim-Sen öncülüğünde protesto yürüyüşü yapıldı.

Daha önce kimler açığa alındı ve tutuklandı

Taraklı’nın yakından tanıdığı isimler görevlerinden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bazı Hukuk Müşavirleri, Valiler, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar görevlerinden uzaklaştırıldılar.

1995–1997 yılları arasında Taraklı Kaymakamı olarak görev yapan Hukuk Müşaviri Cihangir Köksal, açığa alındı.

Aslen İlçemiz Mahdumlar mahallesinden olan en son Merkez Valisi olarak görev yapan Eyüp Tepe açığa alındı.

1992–1994 yılları arasında Taraklı Kaymakamlığı görevini yapan son olarak ta Denizli Vali Yardımcılığı görevini sürdüren Tuncay Engin’in önce açığa alındığı daha sonrada tutuklandığı öğrenildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]