Taraklı'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıldönümü Taraklı 'da da törenle kutlandı.

Sabah saat 09.00’da Taraklı Kaymakamlığı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törende Ulu Önder Atatürk ve bütün aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşımız okundu.

Taraklı İlçe Jandarma Komutanlığından Uzman Jandarma Şükrü Yaşar tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı. 15 Temmuz gecesi yaşanan Darbe girişimine de değinen Yaşar,’’ 30 Ağustos Zaferi, Türk ordusu’na ‘’Silahlı Kuvvetler Günü’’ armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetler Ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçlü, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle,azimli ve kararlı komita kademesiyle,dostlarının ve ülkemizin güvencesi,düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir.Dünya’nın sayılı askeri güçlerinden birisi olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman ,her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır diyen Uzman Jandarma Yaşar, 15 Temmuz tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış bir gurup hainin önderliğinde bir kalkışma gerçekleştirmiştir.Aziz milletimiz ve vatansever silah arkadaşlarımız sayesinde kısa süre içerisinde bu hain kalkışma akamete uğratılmıştı.Bilinmesini isteriz ki;Türk Silahlı kuvvetleri kurumsal kimliği ile bu hain kalkışmanın hiçbir safhasında yer almamıştır.Bugüne kadar kutsal vatan topraklarını dahili ve harici düşmanlara karşı nasıl fedakarca ve kahramanca savunduysa ,bugünden sonra da savunmaya devam edecektir’’dedi.

Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasından sonra Taraklı Kaymakamlığı önünde Atatürk Anıtı önündeki program sona erdi. Törenden sonra Kaymakamlık makamında Kaymakam Muhammet Kaya tarafından tebrikler kabul edildi.

Buradaki törenlere Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya, İlçe Jandarma komutanı J.Üsteğmen Kadir Bahtiyaroğlu Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, İlçe Emniyet Amiri Cem Çiftçi, AKP İlçe başkanı Erdal Özen, CHP Taraklı İlçe Başkanı Kadir Güneş, SP İlçe Başkanı İsmail Güven, daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Öğretmenler katıldı.

Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya, ‘’30 Ağustos zafer Bayramının 94 yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum ‘’dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]