Taraklı'da binler darbeye tepki için yürüdü

Taraklı’da Sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği Milli İrade Yürüyüşüne katılan binlerce kişi darbe girişimine tepki gösterdi.

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan darbeye teşebbüsün ardından başlatılan tepki gösterileri ve demokrasi mitingleri binlerce kişinin katılımıyla Taraklı’da devam etti.

Taraklı’da Sivil toplum kuruluşları Milli İrade Yürüyüşü düzenleyerek darbe girişimine tepki gösterdi. Hükümet Konağı önünde toplanan binlerce kişi,’’Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’’Polis Bizim Asker Bizim’’Darbelere karşı omuz omuza’’yazılı pankartlar taşıyarak, ellerinde Türk bayraklarıyla Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkı önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşmayı Taraklılara Hizmet Derneği Başkanı Alaattin Özçayır yaptı. Daha sonra Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve AK Parti Eski Milletvekili Ali İnci’nin konuşmalarının ardından İlçe Müftüsü Faruk güneş’in yaptığı dua ile Milli İrade Yürüyüşü programı sona erdi.

Yürüyüşe AK Parti Eski Milletvekili Ali İnci, Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya, ilçe Jandarma Komutanı J.Üsteğmen Kadir Bahtiyaroğlu, Taraklı Belediye başkanı Tacettin Özkaraman, İlçe Emniyet Amiri Cem Çiftçi, Belediye başkan yardımcısı Alaattin Koç, Belediye meclis üyeleri, AK Parti, CHP, MHP, SP ilçe teşkilatları, İlçe Müftüsü Faruk Güneş,İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Çakmak, askeri personel,emniyet teşkilatı, Muhtarlar Derneği, Kızılay, Yeşilay, Semerkand Vakfı Gönüllüleri Derneği, Taraklılara Hizmet Derneği, Taraklı Yerel Kültür Derneği, Hacıyakup Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, Taraklı Avcılar Kulübü Derneği, Taraklı Spor Kulübü, Taraklı Ziraat Odaları Başkanlığı, Hizmet – İş Sendikası, Toçbirsen, Bembir Sen, Diyanet Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Taraklı Koop., Taraklı Esnaf Derneği, Taraklı Türk Sağlık Sen, Taraklı Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği, Taraklı Köy Koop., Taraklı Süt Birliği, Mahdumlar-Kemaller-Alballar-Esenyurt-Uğurlu Kalkınma Koop., Duman-Akçapınar-Pirler-Hacıaliler-Çamtepe Koop., Mahdumlar Kalkınma ve Dayanışma Derneği, Kent Konseyi başkanları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]