Türkiye sizi konuşuyor

Sakarya Kent Meydanında milli irade nöbeti tutan vatandaşlara seslenen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Millet, devlet, siyaset, STK'lar ve  medya omuz omuza kanlı darbe girişimine ‘dur' dedi. Burası artık eski Türkiye değil. 15 Temmuz'da millet, dünyaya yeniden büyük Türkiye'nin kartvizitini gösterdi" dedi.
 
Genel Başkan Ali Yalçın, küresel terör şebekesi FETÖ’nün kanlı ve alçak darbe girişiminin ardından 81 ilde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Yalçın, bu kapsamda, Sakarya Kent Meydanında nöbet tutan vatandaşlara hitap etti. Memur-Sen’in, kanlı darbe girişimin hemen ardından 81 ilde alanlara indiğini ve hain girişime ilk tepkiyi gösterdiğini belirten Yalçın, “Küresel terör şebekesi FETÖ’nün bütün imkân ve kabiliyetlerini kullanarak denediği kanlı darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, milletimize ve devletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize de Rabbimizden şifa diliyoruz”  şeklinde konuştu.

Kalkışmanın hesabını ödeyecekler
Cuntanın yaptığı kanlı girişimin, milletin 'dur' demesi ve ayar vermesi ile amacına ulaşamadan sonlandırıldığını vurgulayan Yalçın, “Milletin kendisine emanet ettiği silahları millete çeviren, milletin üzerine tankları süren ayarı bozuklara millet, haddini bildirmiştir. Bu ülkenin başına çökmeye çalışanlar en büyük tepkiyi görmüştür. Kanlı terör örgütü milli iradeye karşı yaptığı kalkışmanın hesabını ödeyecektir. Göğsünü darbecilere siper eden kardeşlerimiz iyi ki var. Paralel Terör Örgütünün, dış destekli kanlı darbe girişimini millet püskürttü. Sakarya’da sizler Valiliği darbecilerin elinden tekrar alarak büyük bir destan yazdınız. Şu anda tüm Türkiye sizi konuşuyor sizin kahramanlığınızı konuşuyor Teşekkürler Sakarya” diye konuştu.

81 ilde meydanlardayız
"Tarihin en büyük ihaneti ile karşı karşıya kaldık. Bu kanlı kalkışmayı bir kez daha lanetliyorum. Bu kanlı cuntacılarla ve dış destekçilerle sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyen Yalçın, “Memur-Sen olarak, 1 milyon üyemizle 'sen', 'ben' demeden kanlı kalkışmaya ilk tepkiyi biz verdik. Mücadele etmeye devam edeceğiz, rehavete kapılmayacağız, 81 İlde meydanları boş bırakmayacağız. Millet, devlet, siyaset, STK'lar ve  medya omuz omuza kanlı darbe girişimine ‘dur’ dedi. Burası artık eski Türkiye değil” ifadelerini kullandı.
 
Mücadelemizi sürdüreceğiz

Kökü dışarıda olan yapıların Türkiye’den Suriye/Mısır çıkarmak istediğini dile getiren Yalçın, “Silahları gösterip, tankları üzerimize süren ve millete kurşun sıkanlara asla teslim olmayacağız. Artık Türkiye’de muhtıra verenlere karşı şapkasını alıp kaçan siyasetçiler yok. İktidarı, muhalefetiyle cuntacılara karşı milli iradenin yanında yer alan, milli iradeyle cumhurbaşkanı olan siyasetçiler var. Şimdi darbecilerin kökü bu topraklardan kazınana dek mücadele edeceğiz. Türkiye’nin demokratik yapısına el uzatanlara haddini bildirmeye devam edeceğiz” dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]