Yüzme sporu meraklıları bu haber sizin için

Yüzme sporu, birçok kaynağa göre, vücudun neredeyse tüm kaslarını çalıştırması nedeniyle, en yararlı sporlardan biri olarak kabul edilmektedir. Suya karşı uygulanan kuvvet ve direnç, bu kasların çalışmasındaki temel sebeptir.

Yüzme sporu, tıpkı yürümek ve koşmak gibi, insan bedenine oldukça uygun ve doğal hareketlerle ilgili bir spordur. Aynı zamanda vücuda kazandırdığı güç ve direnç ile birlikte, bu sporla uğraşanlara da iyi bir hayat disiplini vermektedir. Yüzme sporunun kazandırdığı disiplin öğelerinden biri ise, insanı çalışmaya ve azmetmeye itmesidir. Çünkü, çalışmayı azaltan yüzücüler formlarını kaybetmektedirler. Buna paralel olarak, çalışmaya ve antrenman yapmaya dört elle sarılan sporcular, orta ve uzun vade için büyük gelişim sağlarlar. Yüzme sporu, güç ve kondisyon odaklı olduğu için, insan vücudunun sınırlarının ne denli zorlanabileceği ve gelişebileceği hakkında da yol gösterici özelliktedir.

Lisanslı sporcu sayısı

Sakarya'da da bu amaçla 2011 yılında Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu faaliyete geçti. Gün geçtikçe Sakaryalıları yüzme sporuyla buluşturan havuzda birçok branşta eğitimler veriliyor. Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan Sakarya Su Sporları Kulübü Başkanı İbrahim Kaya Atay, "2011 yılında faaliyete geçen olimpik yüzme havuzumuz bugüne kadar Sakaryamıza hizmet verdi. Sakarya, şu anda çok yoğun bir kullanımla kendini geliştiriyor. Kulüplerimizin bu anlamda büyük bir özverisi var. Şu anda lisanslı sporcu sayımız, bu işi 30-35 yıldır yapan komşu illerimizle aynı seviyeye ulaştı. Eğitim gruplarımız 5 yaşta başlıyor. Üst sınır yok. Genel olarak sınırlamamız, 5-12 yaş, 12-20 yaş, 20 yaş ve üzeri şeklinde oluyor. Bunun haricinde sadece bayanların, bayan antrenör ve bayan cankurtaranlar eşliğinde gelip yüzme sporunu yaptığı saatler var. Yüzme Federasyonu'nun branşı olan yüzme branşında, Sualtı Federasyonu'nun branşı olan paletli yüzme branşında ve triatlon branşında faaliyetlerimiz var. Bunun yanında özel sporcularımızla çalışıp başarılı olan kulüplerimiz var. Kulüp olarak katıldığımız birçok yarışımız var. Önümüzdeki ay Marmaris'de düzenlenecek olan Paletli Yüzme Türkiye Şampiyonası'na katılacağız. Birçok sporcumuzun da ilk üçü zorlayarak madalyalar alacağına inanıyoruz. Yüzme kursuna kayıt yaptırmak isteyenler, havuzun yanında bulunan ve kulüplerin temsil edildiği ofislerde kayıtlarını yaptırarak yüzme sporuna başlayabilir" şeklinde konuştu.

İletişim bilgileri:

Sakarya Su Sporları Kulübü

Web: www.sakaryayuzme.com.tr

Telefon: 0 530 247 17 00

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]