Zabıta ekipleri, yaka kamerasıyla denetim yapılacak

Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gün içinde yaptığı denetimler,  yaka kameralarıyla kayıt altına alınacak.

Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yapılan denetimlerde karşılıklı yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla yaka kameraları aldı. Günümüz teknolojine uygun, anlık tespit ve denetimlerde kullanılacak olan yaka kameraları ile gün içerisinde karşılaşılan sorunlar ve vatandaşlardan gelen talep ve istekler yaka kameraları ile kayıt altına alınacak.3 saat kesintisiz kayıt yapma özelliğine sahip kameralarla denetimler daha şeffaf ve güvenli olacak. Zabıta ile vatandaş arasındaki iletişimin karşılıklı olarak kontrol altına alınmasını amaçlayan uygulama, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürü Sıtkı Meyvalı, “Kent düzenini sağlamak, halkın huzurunu ve sağlığını güvence altına almak için gece gündüz özveriyle çalışan Zabıta memurlarımız sürekli halkın içinde denetimler gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar sırasında yaşanan ve yaşanabilecek sıkıntılara karşı kamera sistemiyle çözüm getirmeyi düşündük. Yeni aldığımız yaka kameraları ile haksız itiraz, şikâyet ve iddiaların da önüne geçilmiş olunacak. “dedi. Denetimde şeffaflığın her iki taraf için de olumlu olacağını ifade eden Meyvalı , “Personel tarafından da kesinlikle silinemeyen görüntülerle her şey açık ve şeffaf olacak. Olası bir şikâyette kayıtlar sesli ve görüntülü olarak incelenerek işlem yapılacak”diye konuştu. 
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]