10 farklı ülkeden 60 pilot, gökyüzüne kanat açtı

10. Uluslararası Serdivan-Kırantepe Yamaç Paraşütü Uçuşları’nda pilotlar, havanın düzelmesi ile birlikte Sakarya semalarını renklendirdi.

Pazartesi günkü uçuşlar için alana gelen paraşütçüler, sağanak yağmur ve rüzgar sebebi ile saat 14.00’e kadar uçuşlarına ara vermek zorunda kaldı. Havanın düzelmesi ve rüzgarın uçuşa elverişli hale gelmesi ile birlikte pistten art arda havalanan sporcular, Sakarya semalarını renklendirdi. Pazar günü olumsuz havadan dolayı uçuşlarını iptal eden İstanbullu planör ekibi ise uygun havanın oluşması ile birlikte Kırantepe’den havalanarak yamaç paraşütçülerinin heyecanına ortak oldu.

Kalkış ve inişler için genellikle tepelik noktaları ve rampaları kullanan, bu yüzden de ürettikleri planöre keçi adını veren İstanbullu planörcüler, Kırantepe’nin planör uçuşları için son derece uygun bir konuma sahip olduğunu belirterek, Serdivan’ın yeşil tonlarının metrelerce yüksekten çok daha keyif verici olduğunu söylediler.

Vatandaşların yanı sıra yamaç paraşütçülerinin de ilgiyle takip ettiği planörcüler, yaklaşık 1 saat havada kaldıktan sonra yamacın altındaki piste indi. Gökyüzündeki heyecana ortak olmak isteyen vatandaşlar da Kırantepe’ye gelerek profesyonel pilotlarla birlikte tandem uçuşu yapma fırsatı buldular.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]