100 milyonluk projede çalışmalar başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile bir araya geldi.

Öztürk ve Alemdar’la bir araya geldiği toplantının ardından 100 milyonluk yatırımın müjdesini veren Başkan Toçoğlu; “Erenler ve Serdivan’da kapsamlı bir altyapı çalışması başlatıyoruz. Eskiyen hatlar yenilenecek, iki ilçemizin de tüm altyapı ihtiyaçları giderilecek. 100 Milyon TL’yi bulacak yatırımlarımızı ilçe belediyelerimizin desteği ve hemşerilerimizin sağduyusuyla kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

SASKİ Göl Tesisleri’nde gerçekleşen; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile Başkan Danışmanlarının da yer aldığı toplantıda Erenler ve Serdivan ilçelerinde hayata geçirilecek içmesuyu yatırımları hakkında istişarelerde bulunuldu.

Kayıp Kaçakla Mücadele

Proje hazırlığının tamamlandığını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, yaptığı sunumda şu ifadeleri kullandı: “SASKİ olarak kayıp kaçakla mücadelemizi sürdürüyoruz. SCADA sistemini başlattık, ölçüm bölgeleri oluşturduk, kısmi şebeke yenilemeleri gerçekleştirdik, eskiyen sayaçları yeniliyoruz. Yürüttüğümüz bu çalışmalar neticesinde Erenler ve Serdivan ilçelerimizin depremde değiştirilmemiş, eskiyen hatlarını tamamen yenileme kararı aldık. Çalışmalarımız kapsamında ilçelerimizin tüm altyapı ihtiyaçları da giderilecek. Yağmursuyu imalatı ve kanalizasyon hattı iyileştirmeleri de olacak. İçmesuyu kalitesini güvence altına alacak, şebeke kaynaklı kesintilere son verecek projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

"Yatırımlarımız Sürüyor"

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Gerek altyapı ve gerekse üst yapıda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Kısa bir süre önce 101 milyonluk yatırımlarımızın temelini attık. Projelerimiz bir bir yükseliyor. Bunun yanı sıra şehir genelinde devam eden 300 milyonluk altyapı yatırımımız var. Daha yaşanabilir, altyapıda sorunsuz Sakarya hedefiyle gece gündüz çalışıyoruz. Bu kapsamda şehrimizin içmesuyu geleceği adına çok önemli bir yatırımı daha hayata geçireceğiz. Erenler ve Serdivan ilçelerinin içmesuyu şebekelerini yeniliyoruz” diye konuştu.

"Hep Birlikte Çalışacağız"


Paydaş kurumlarla iş birliği içerisinde hareket ederek 100 milyonluk yatırımı kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini de belirten Başkan Toçoğlu, “Hayata geçirilecek projeyle iki ilçemizdeki kayıp kaçak sorunu ortadan kalkacak. Bu süreçte ilçe belediyelerimizle ortak hareket edeceğiz.  Hemşerilerimizin de sağduyusuyla kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız. 315 kilometrelik yeni içmesuyu hattının maliyeti 55 milyonu bulacak. Bunun yanı sıra 15 milyonluk da yağmursuyu çalışması hayata geçirilecek. Asfalt çalışmaları ve çevre düzenlemeleriyle 100 Milyon TL’yi bulacak yatırımlarımızın şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

"Desteğe Hazırız"

Toplantıda konuşan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ile Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da projeden duydukları memnuniyeti belirtti. Öztürk, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. İlçemiz çok önemli bir yatırımla buluşuyor” ifadelerini kullanırken; Alemdar, “Çalışmalara elimizden gelen desteği vermeye hazırız. İnşallah el birliği ile ilçemiz ve şehrimiz için çok önemli bir yatırımı daha hayata geçireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Rüstem Keleş’e teşekkür ediyoruz” dedi. Gerçekleşen toplantının ardından yatırımın kısa süre içerisinde ihaleye çıkması kararlaştırıldı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]