112 şoförüne sopalı saldırı

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde görevli 112 personeli, 3 kişi tarafından sopalarla darp edildi.

Edinilen bilgilere göre, Taraklı ilçesinde yapılan kanalizasyon çalışması sırasında 1 işçi göçük altında kaldı. Olay yerine giden sağlık ekipleri, yaralıya müdahale ederken, aynı yerde maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kazanın taraflarından biri, ambulansın yol ortasında bulunduğunu iddia ederek kazanın bu nedenle meydana geldiğini savundu. Olay yerindeki ambulans şoförü S.D.’i (41) suçlayan kimliği belirsiz şahıs, her ihtimale karşı S.D.’in telefon numarasını istedi. Emniyet ekiplerini de çağıran kazazedeler, kendi aralarında tutanak tutarak olay yerinden ayrıldı.

Akşam saatlerinde ambulans şoförünü telefonla arayan şahıs, kazayla ilgili görüşmek istediğini söyledi. İddiaya göre yanına arkadaşlarını da alarak Pamukova 112 istasyonuna gelen şahıs, kazaya ambulansın yol ortasında bırakılmasının sebebiyet verdiğini, aracın kiralık olduğunu, onarım için birkaç gün serviste kalması gerektiğinden, kiralama şirketinin para talep ettiğini iddia ederek ambulans şoföründen zararını tanzim etmesini istedi. Olayla hiçbir ilgisi bulunmadığını, ambulansı tepe lambaları açık halde ve yol kenarına park ederek olaya müdahale ettiğini, kazanın tarafı bile olmadığını söyleyen S.D.’e kazma sapı ve sopalarla saldıran kimliği belirsiz şahıslar, istasyon yakınındaki ikametinden olayı görerek müdahale etmek isteyen H.D.’yi (53) de darp etti. Ambulans şoförü ve yardıma gelen vatandaşı feci şekilde darp eden şahıslar, diğer vatandaşların müdahalesiyle olay yerinden kaçtılar. Vatandaşların ihbarıyla başka bir istasyondan olay yerine sevk edilen 112 ekipleri, yaralı şahsı ve meslektaşlarını ilk müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastane’sine kaldırıldı. Yaralılar tedavi altına alınırken, polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Pamukova ilçesinde kaza yapmalarına sebep olduğunu öne sürdükleri ambulans şoförünü 112 Acil İstasyonu'na gelerek sopalarla dövdükleri ve kavgayı ayırmaya çalışan bir kişiyi de yaraladıkları iddia edilen 3 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıkların, üç yıldan 11 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

Pamukova'da 27 Mart’ta meydana gelen olayla ilgili davanın görülmesine Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Mahkeme, duruşmaya gelmeyen sanıklar M.M., H.Ü. ve S.Ö.'nin bir sonraki duruşmaya zorla getirilmelerine karar verdi.

Pamukova Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Pamukova'da 112 Acil şoförü olarak görev yapan S.D.'nin ambulansla bir hastayı Taraklı'dan Pamukova'ya getirirken yolun bozuk olması nedeniyle ambulanstaki acil ekibinin müdahalede zorlanmasından ötürü ambulansı durdurduğu, hastaya müdahale edildikten sonra tekrar yola çıkmak üzereyken M.M.'nin kullandığı aracın başka bir araçla çarpışarak kaza yaptığı belirtildi.

"Bize kaza yaptırdın"


Kazanın ambulans şoförü S.D.'nin yola kurallara aykırı biçimde çıktığı için gerçekleştiğini düşünen M.M.'nin ambulansı durdurduğu ve ambulans şoförü S.D.'ye 'Bak bize kaza yaptırdın. Bu araç kiralık. Araç hasarını karşılaman lazım' dediği, S.D.'nin ise o anda hasta götürdüğünü, acelesi olduğunu söyleyerek M.M.'ye telefon numarasını verdiğinin ifade edildiği iddianamede, aynı gün akşamı M.M.'nin, ambulans şoförünü telefonla aradığı, S.D.'nin Pamukova Toplum Sağlığı Merkezi'nde olduğunu söylemesi üzerine M.M.'nin beraberinde diğer şüpheliler H.Ü. ve S.Ö. ile söz konusu yere geldiği kaydedildi.

İddianamede, M.M.'nin ambulans şoföründen arabanın hasarını tazmin etmesini istediği, S.D.'nin kabul etmemesi üzerine tartışmaya başladıkları, M.M. ve diğer şüphelilerin sopalarla ambulans şoförüne saldırarak yaraladıkları, şüphelilerin kavgayı duyarak olay yerine gelen H.D.'yi de sopalarla vurarak yaraladıkları anlatıldı. Ayrıca S.D. ve H.D.'nin de M.M.'ye vurarak yaraladıkları ifade edildi.

İddianamede, şüpheliler M.M., H.Ü. ve S.Ö. için ambulans şoförü S.D. ve H.D'ye yönelik eylemlerinden dolayı 3 yıldan 11 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi. Ayrıca S.D. ve H.D.'nin de şüpheli M.M'yi yaraladıkları iddiasıyla cezalandırılmaları talep edildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]