'1700 Derneğe DERBİS Kolaylığı'

TÜMSİAD Sakarya Şubesi 5.Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrasında Şube Genel Sekreteri Ferhat Ateş Sakarya İl Dernekler Müdürü Adnan Zengin’i makamında ziyaret etti‎.

Ziyarette, Sakarya’daki Derneklerin Genel Kurul sonrasındaki yapacakları işlemler için Derneklere kolaylık sağlayan DERBİS bilgi işlemi ile ilgili istişarelerde de bulunuldu.

Sakarya il Dernekler Müdürü Adnan Zengin, ilimizde yaklaşık 1.700 dernek var, bu derneklerin bürokrasi işlemleri ni DERBİS bilgi sistemi üzerinden işlemlerini kolaylaştırıyoruz.‎ DERBİS derneklere için büyük kolaylık şeklinde konuştu. TÜMSİAD Sakarya Şubesi Genel Sekreteri Ferhat Ateş ise DERBİS bilgi sisteminin faydalarının anlatılacağı Sakarya daki Derneklerin yöneticilerine yönelik olarak geniş bir toplantı yapılması durumunda destek vereceklerini belirtti.
 
Dernekler Bilgi Sistemi (Derbis), İçişleri Bakanlığı altında faaliyet göstermekte olan Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından işletilmekte olup, merkez ve taşra personelinin iş ve işlemlerini yürütebileceği bir web uygulaması sistemi.

Dernek ve üst kuruluşların mevzuat gereği vermekle yükümlü oldukları beyanname ve bildirimler, online olarak internet üzerinden Derbis kullanılarak gönderilebiliyor. Dernekler Bilgi Sistemi (Derbis) herhangi bir vatandaşın evinde oturduğu yerden online dernek kurmasını sağlayacak kadar basit bir web uygulaması.‎
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]