2016 EKPPS kuraya başvuracak engelli bireylerin dikkatine!

Devlet sınava girme imkanı olmayan engelli bireyler için kura çekilmek suretiyle devlet memuru olma imkanı getirmiştir. Bu imkândan; ilkokul-ortaokul-ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar yararlanabilecektir. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır.

"Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi "ne sahip olanlar, 2016 - Kurasına başvurabileceklerdir.

Kuraya başvurular başladı

Başvurular; 03 Mayıs 2016 tarihinde, başladı  ve 16 Mayıs 2016 tarihinde sona erecek. Adaylar, başvuru işlemi için ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı, İl Müdürlüğü veya kendilerine en yakın Sosyal Hizmet Merkezlerine müracaat edeceklerdir.Müracaata giderken yanlarında şu belgelerin olması gerekmektedir.

1.Nüfus cüzdanı
2.Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma gibi…)
3.En az %40 ya da üzeri özürlü olduğuna dair özürlü sağlık kurulu raporu

Adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gitmeden önce mutlaka Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü veya bulundukları yere en yakın Sosyal Hizmet Merkezlerinden, başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini almaları gerekmektedir. Ancak bu belgeden sonra ÖSYM merkezlerine gidebilirler. Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmeyen adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları kesinlikle alınmayacaktır.

Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri EKPSS'de ÖSYM Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Başvuru Merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü veya Kendilerine en yakın Sosyal Hizmet Merkezlerinden onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini alan adaylar, ÖSYM başvuru merkezlerinin birinden başvuru işlemlerini şahsen yapacaklardır. Başvuru merkezlerinin adresleri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer almaktadır. Adayların ÖSYM başvuru merkezine giderken aşağıda belirtilen belgeleri yanlarında bulundurmaları zorunludur:

1) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden veya Sosyal Hizmet Merkezlerinden alınmış aday ve görevli tarafından imzalanmış mühürlü Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi,
2) Doldurulmuş EKPSS Aday Başvuru Formu ve Engel Bilgi Formu,
3) ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli eğitim bilgisi bulunmayan adayların öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava başvurduğu öğrenim düzeyinden mezun olabileceğini gösterir resmî belgenin onaylı bir örneği),
4) Nüfus Cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport
Kura başvuru ücreti ne kadar
Kuraya katılacak adaylar için başvuru ücreti 15,00-TL olup bu bedel mutlaka 03-17 Mayıs tarihlerinde yatırılması gerekmektedir.

Kura başvuru ücreti nereye yatırılacak

Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri, PTT İş Yerleri, İnternet bankacılığı ve Kartlı Ödeme Sisteminden  (https://odeme.osym.gov.tr/) yapılabilmektedir.

Son olarak engelli kardeşlerimiz ve ailelerine; Kura müracaat süresini kaçırmamaları ve tereddüde düştükleri hususlarda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ve kendilerine en yakın Sosyal Hizmet Merkezlerinden bilgi alabileceklerini belirtmek isteriz.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]