50 yıllık komşular, iftarda buluştu

Adapazarı Akıncılar mahallesi Bereket sokakta bu yıl 4. kez yapılan iftarda, 50 yıldır birbirleri ile komşu olan sokak sakinleri iftar sofasında bir araya geldi.

Bu yıl 4. kez yapılan ve geleneksel hale gelen Bereket sokak iftarı, yoğun katılımla gerçekleşti. Sokakta 50 yıldır komşuluk yapan isimlerin de bir araya geldiği iftarda, eski anılar anlatılırken geçmiş Ramazanlar yad edildi. İftarın organizatörlerinden olan Meltem Efe, bu yıl 4. kez yapılan programı geleneksel olarak devam ettireceklerini ifade ederek, “Bu mahalle ve sokağımızda uzun yıllardır komşuluk yaptığımız isimlerle bir araya gelerek oruçlarımızı açtık. İnşallah bu etkinliğimize önümüzde ki yıllarda devam edeceğiz. Bu huzur ve kardeşlik ikliminde komşuluk gibi güzel bir birlikteliği kutlayarak mübarek Ramazan ayını eda ediyoruz” dedi.

Her yıl katılımın biraz daha arttığını belirten Ufuk Çankaya ise, “Birçoğumuz bu mahallede doğmuş büyümüş insanlarımız. Yarım asra yaklaşan bir geçmişiz olan bu sokakta iftar sofrasında komşularımız ile bir araya gelmekten mutluyuz” diye konuştu.

Bereket Sokak iftarına sokağa yeni taşınan sakinleri de katılırken, yenen yemeklerin ardından koyu sohbet gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]