54. Cadde projesi için Başkan Alemdar'a yetki verildi

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Nisan ayı olağan meclis toplantısının açılışında salı günü yaşanan terör olayını kınadı. Mecliste görüşülen tek madde olan Serdivan Belediyesi’nin vizyon projesi 54. Cadde için Başkan Yusuf Alemdar’a ve encümene yetki verildi.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet ailesine de sabır dileyen Alemdar şunları söyledi; “Buradan bir kez daha terörü ve teröristleri destekleyenleri lanetliyoruz. Bu vatan hainliğini, memleketimizi geldiği noktadan nereye götürmek istediklerini biz de, milletimiz de yakından görüyoruz. Bunlar planlı ve programlı olaylar. Milletimiz bu tür olaylara asla prim vermeyecek ve hakkından gelecektir. Belediye Meclisimiz olarak biz terörü bir kez daha lanetliyor, Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

Oy birliği

Başkan Yusuf Alemdar’ın konuşmasının ardından gündeme geçilerek maddeler tek tek görüşüldü ve oylandı. Gündemin ilk 7 maddesini oluşturan imar değişikleri talepleri oy birliği ile İmar Komisyonu’ndan geldiği şekliyle kabul edildi. Serdivan Belediyesi’nin vizyon projesi 54. Cadde için Başkan Yusuf Alemdar’a ve encümene yetki verildi. Serdivan Belediyesi Nisan Ayı olağan meclis gündeminde Serdivan Belediyesi’nin vizyon projesi olan 54. Cadde’nin ihalesi için Başkan Yusuf Alemdar’a ve encümene yetki verilmesi de görüşüldü ve yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Alemdar, 54. Cadde’nin Serdivan’ın var olan marka değerini daha da yukarılara taşıyacağını ifade ederek; 54. Cadde ile sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda önemli bir hizmetin daha kazandırılacağını belirtti. Yusuf Alemdar, projenin hazırlık aşamasının tamamlandığını da ifade ederek Mayıs ayı içerisinde ihaleye çıkılacağını söyledi. Gündemde ayrıca askı süreci tamamlanan; Aralık, Aşağıdereköy, Beşevler, Çubuklu, Dağyoncalı, Kızılcıklı, Meşeli, Uzunköy ve Yukarıdereköy Mahallelerinin kırsal yerleşme sınırları ile ilgili itirazları içeren madde de görüşüldü ve oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

Mecliste; Encümen, Plan ve Bütçe, İmar-Tetkik ve Hukuk Komisyonu üyeleri de belirlendi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]