Abhaz Derneği, önemli bir karara imza attı

Abhaz Dernekleri Federasyonu, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimi öncesi Sakarya’da önemli karara imza attı.

Her ay bir dernekte biraya gelen Abhaz Dernekleri Federasyonu, ‘Ağustos Ayı Aylık Yönetim Kurulu Toplantısı’nı bu ay Sakarya Abhaz Derneği’nde gerçekleştirdi.
Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Koç ve Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş\'ın Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda, her iki kurumun Yönetim Kurulları yanı sıra çok sayıda dernek üyesi ve Abhazya\'dan gelen misafirlerde hazır bulundu.

Toplantıda, “Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun mali durumu, Abhayza Cumhurbaşkanlığı seçimler, için Türkiye’de oy kullanımı, Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilciliği, 30 Eylül Zafer Kutlamaları (Ayayra) Organizasyonu ile Kuzey Kafkas Halk Dansları (ödüllü) Yarışması” konu başlıkları hakkında görüşmeler yapıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Abhaz Dernekleri Federasyonu Başkanı Cengiz Koç, Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu’nun 21 Temmuz 2014 tarihli oturumunda, Abhazya Devlet Başkanlığı seçimlerinde, Türkiye\'de yaşayan Abhaz vatandaşlarının, yine Türkiye\'de kurulacak sandıklarda oy kullanabilmeleri ile ilgili kanun tasarısı oybirliği ile kabul edilmiştir.
Bu tarihi karar 16 Ağustos 2014 tarihinde Sakarya Abhaz Derneği\'nde yapılan toplantının en önemli gündem maddesiydi. Toplantıda Seçim Koordinasyon Kurulu oluşturulması, bu kurulun Federasyona bağlı 11 Abhaz derneğine bağlı seçim komiteleri ile işbirliği içinde olunması, Her Abhaz Derneği\'nin kendi bölgesinde bulunan, oy kullanma yetkisine sahip Abhaz seçmenleri ile birebir ilişkiye geçirilmesi ve Abhazya Devlet Başkanlığı seçimlerine katılımın yüksek olması için her türlü önlemin alınması karar altına alındığı belirtildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]