Adapazarı-Haydarpaşa treni için imza kampanyası

Adapazarı, İzmit ve İstanbul’da oturan vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayan Adapazarı-Haydarpaşa treni için sosyal medyada imza kampanyası başlatıldı

Change.org’da “Adapazarı-Haydarpaşa treni yeniden hizmete açılmalı” başlığıyla açılan imza kampanyasında imza sayısı 2 bin 500’e yaklaştı.  Kampanya tanıtım yazısında Yüksek Hızlı Tren projesi çalışmaları nedeniyle 1 Şubat 2012’de durdurulan Adapazarı-Haydarpaşa tren seferlerinin 2 yıl içinde başlayacağı belirtilmesine rağmen, bunun hayata geçirilmediği belirtiliyor.

Bunun yerine Arifiye-Pendik arasına konan trenlerin ara duraklarda durmadığı belirtilirken “Biz insanların rahat, güvenilir yolculuk ve ulaşım yapabileceği trenlerimiz yeni raylı sistemin getirdiği hızlı tren seferleriyle yok oldu, kayboldu. Kara ulaşımına kaldık. Bu da bizleri gerek fazla yoğunluğuyla, gerek trafikteki zorlu şartlarla olumsuz etkiledi” deniliyor.

Arifiye değil Adapazarı

Vatandaşlar Adapazarı treninin Arifiye’den değil  Adapazarı’ndan hareket etmesini istiyorlar. Özellikle öğrenciler ve çalışanlar için büyük nimet olan Adapazarı-Haydarpaşa treninin yeniden eskiden olduğu gibi ara duraklarda durarak eski sefer sayılarıyla çalışması istenen imza kampanyasında toplanan imzalar Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere ilgili tüm yetkililere ulaştırılacak.

Kaynak:Yenihaber
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]