Adapazarı ve Erenler'de IŞİD operasyonu: 10 gözaltı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, IŞİD soruşturması kapsamında düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Sakarya  Emniyet Müdürlüğü ekipleri terör örgütü İŞİD’e yönelik soruşturma kapsamında Erenler ile Adapazarı İlçesi\'ndeki birçok eve eş zamanlı baskınlar yaptı. Saat 02.00’deki baskında polis ekipleri daha önce tespit edilen evlere girerek burada bulunan kişileri gözaltına aldı. Baskında 10 kişinin gözaltına alındı. Operasyonun İŞİD’e yönelik olduğu belirtilirken açıklama yapılmadı.
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin terör örgütü IŞİD militanlarına yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 3'ü savcılık, 7'si ise sevkedildiğkleri mahkeme tarafından adli kontrol cezasıyla serbest bırakıldı.

Polis  ekiplerinin özel harekat polisleriyle birlikte geçen hafta Sakarya'nın merkez ilçesi Adapazarı ve Erenler'de eş zamanlı olarak yaptıkları operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Aynı grupla bağlantılı 2 şüpheli ise Suriye’den dönerlerken Malatya’da yakalanıp Adapazarı'na getirildi. Şüphelilerin, "Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren radikal silahlı gruba katılmak üye olmak' suçlarından sorgulamaya alındığı belirtildi. 10 şüpheliden 3'ü savcılıktaki sorgularından sonra, 7’si ise sevk edildikleri mahkemece adli kontrol ile serbest bırakıldı. 7 şüphelinin haftada 2 gün polis merkezine giderek imza verecekleri belirtildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]