AGDAŞ plansız tatbikatlara devam ediyor

AGDAŞ İşletme Müdürlüğü, sorumluluk alanı olan Adapazarı, Karaman, Sapanca, Hendek, Akyazı, Ferizli ve Karasu bölgelerinde deprem, doğal afet, sabotaj ve izinsiz kazılar sonucu meydana gelebilecek hasarlara karşı Nisan ve Mayıs aylarında 7 adet plansız tatbikat yaptı.

İhbar hattına çağrı geldikten en geç 15 dakika sonra olay yerine gitme zorunluluğu olan ekipler tatbikatta oldukça başarılı oldu. Acil 187 ekipleri olay yerlerine ortalama 6-7 dakikada ulaştılar ve gerekli müdahaleleri yaptılar. Ekiplerin geliştirmeye açık alanları tespit edilerek notlar alındı.

AGDAŞ İşletme Müdürü Aziz Ümit KARATAŞ, AGDAŞ olarak amaçlarının Sakarya halkına güvenilir doğal gaz ulaştırmak olduğunu ve üzücü olayların yaşanmaması için bu tatbikatlara büyük önem verdiklerini belirterek Acil187 ekibinin müdahaleye her zaman hazır olduğunu söyledi.

Acil 187 Ekiplerinin olaylara hazırlıklı olmaları ve etkin müdahale etmeleri için birimler arası koordinasyon çalışmalarının yürütülmesi adına yılda 2 defa tatbikat yapıldığı. Bu tatbikatların 1 tanesi planlı 1 tanesi plansız olarak gerçekleştirildiği bilgisi verildi. Tatbikatların amacı her hangi bir kaza ya da doğal afet sonucu ortaya çıkabilecek durumlarda insanlara ve çevreye zarar vermeden önlemek olduğu ifade edildi.

Tatbikatlar AGDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Gürsel YAĞAN ve Aziz Ümit KARATAŞ’ın bilgileri dâhilinde, Acil Ekipler Uzmanı Aykut UÇAK ve İşletme Mühendisi Cihan DEMİR tarafından hazırlanan acil durum senaryolarına göre yapıldı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]