AK Parti Milletvekili Dişli'ye, sandık başında saldırı

Pamukova İlçesi\'nde sandıkları dolaşan AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ile tartışan ve saldırıda bulundukları ileri sürülen 4 kişi gözaltına alındı.

Pamukova 75. Yıl İlköğretim Okulu\'ndaki 1022 nolu sandık bölgesine yanında oğlu ve bir grup partili ile girmek isteyen Şaban Dişli\'ye diğer partilere mansup bazı seçmenler tepki gösterdi. Çıkan tartışma kavgaya dönüşünce milletvekili Şaban Dişli’nin yanında bulunan oğlu ile bir kişi hafif yaralandı. Dişli\'nin şikayeti üzerine polisin yaptığı araştırmada olaya karıştığı belirlenen Hasan Ali Gençali, Ahmet Yıldız ve Yılmaz yıldız ile ismi ögrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı.

Pamukova 75. Yıl İlköğretim Okulu 1022 nolu sandıkta görevli olan Melek Gürevin “Vatandaşlar oy kullanırken büyük bir kalabalık oldu. Sonra milletvekilinin geldiğini söylediler. Ben de bir \'merhaba\' diyeyim diye döndüğümde bir anda arbede oldu, herkes birbirine girdi. Milletvekilinin sandık bölgesine girmesine birileri itiraz etti, ondan çıktı kavga, dışarda da devam etmiş" dedi.

Milletvekili Şaban Dişli, Emniyet Müdürlüğü\'nden ayrılırken soruları yanıtsız bırakırken Kaymakam Tuncay Dursun olay sonrası yaptığı açıklamada, tüm Pamukovalıları sağduyuya davet etti.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük de olayla ilgili olarak, \'\'Bugün saat 13.30 sıralarında oy verme işlemi devam ederken 75. Yıl İlköğretim Okulu\'na gelen milletvekili Şaban Dişli\'ye bazı kişiler sözlü, yanındakilere de fiili müdahalede bulunmuştur. Bununla ilgili 4 kişi gözaltında. Cumhuriyet Savcılığın\'ın soruşturması sürüyor" açıklamasını yaptı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]