Akyazı Belediyesi vatandaşa ücretsiz cenaze hizmeti veriyor

Sakarya’nın Akyazı Belediyesi, bir telefonla cenazeyi bulunduğu yerden alıyor, yıkıyor, mezarını kazıyor, defnediyor. Ayrıca cenazeevine taziye çadırı kuruyor, gelenlere çay ikramında bulunuyor.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akçan yaptığı açıklamada, Mezarlıklar Müdürlüğü aracılığıyla en acılı insanları rahatlatacak şekilde cenaze hizmeti verdiklerini söyledi. Zaten acılı olan ailelerin cenaze işlemleriyle uğraşmaması için tüm cenaze işlemleriyle belediye görevlilerin ilgilendiğini ifade eden Akçan, "Akyazı Belediyesi olarak cenaze kaldırma işini biz üstlendik. Cenaze sahiplerini rahatlatarak, onlara sadece taziyeleri kabul etmek ve üzülmek dışında geriye kalan hiçbir iş olmuyor." dedi.

Akçan, cenaze hizmetinin kendilerine telefonla haber verilmesiyle başladığını dile getirerek hizmeti şöyle anlattı: "Akyazı Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne cenaze sahibi olarak telefon ettiğiniz zaman ekipler hemen harekete geçerek cenazenizi hastane ya da bulunduğu yerden alıyor. Yıkama ve kefenleme işini gerçekleştiriyor. Ekipler evden cenazeyi alarak camiye götürüyor. Namazdan sonra aile kabristanlığı ya da mezarlık yeri yoksa, belediye ekipleri daha cenaze gelmeden belediye mezarlığında mezarı kazıyor, tahtaları hazırlıyor. Cenaze dualar eşliğinde defnediliyor."

Bu esnada Mezarlıklar Müdürlüğüne bağlı ekiplerin cenazeevine taziye çadırı kurduğunu, masa ve sandalye getirerek, taziyeye gelen kişilere çay ikram ettiğini dile getiren Akçan, "Ayrıca cuma günü sabahı merkezi sistem anons yöntemi ile Kur-an\'ı Kerim ve dualar okunarak cenazelerin ruhlarına hediye ediliyor." dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]