Altın son 2,5 yılın zirvesinde!

Altının gramı, jeopolitik gerginlik ve TL\'deki değer kaybıyla 102 lirayı aşarak son 2,5 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Suudi Arabistan\'ın Yemen\'e hava operasyonu başlatmasının ardından güvenli liman alımlarının etkisiyle altının onsu yükselişe geçerken, buna ek olarak dolar/TL\'nin de 2,61\'in üzerine çıkmasıyla, altının gramı Ekim 2012\'den bu yana en yüksek seviye olan 102,17 lirayı gördü.

Suudi Arabistan, Yemen\'deki Husilere hava operasyonu başlattı. Suudi Arabistan\'ın Washington Büyükelçisi Adil el-Cubeyr, yaptığı açıklamada, Yemen halkını ve meşru hükümeti korumak için gerekli her şeyin yapılacağını bildirdi. Operasyona bazı Körfez ülkeleriyle 10 ülkenin destek verdiğini kaydeden Cubeyr, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi\'nin talebi üzerine operasyona başladıklarını vurguladı.

Operasyonun başlamasının ardından güvenli liman alımları ile altının onsu yükselişe geçerken, dolar da özellikle gelişen ülke para birimlerine karşı değer kazandı. Bölgedeki gerginlik ve petrol fiyatının yükselişine ek olarak, kredi derecelendirme kuruluşu Moody\'s\'in Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatif olduğunu belirten açıklamasının etkisiyle dolar/TL 2,5650 seviyesinden 2,61\'ın üzerine yükseldi.

Altının onsu ise dün günü 1.196,40 dolardan tamamladıktan sonra bugün güne sert yükselişle başladı ve 2 Mart\'ta bu yana en yüksek seviye olan 1.219,76 doları gördü.

Analistler, Yemen ile ilgili haber ve açıklamaların altın fiyatının yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, altının gramının 102 liranın üzerinde kalması durumunda hedefinin 104 lira olabileceğini, ons fiyatında ise 1.224 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]