Arifiye'den Toyoto'ya 2 dakikada gidilecek

Arifiye ilçesi merkezini Toyota İlk Yardım Hastanesine bağlayan demiryolu üst geçidi köprüsü tamamlanarak hizmete girdi.

Arifiye ilçe merkezini Toyota Hastanesine ve Sakarya nehrinin doğusunda kalan köy ve mahallelere bağlayan demiryolu üst geçidi köprüsü, geçtiğimiz cuma günü Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Arifiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince asfaltlanarak hizmete girdi. Böylece Arifiye merkezden Toyota Hastanesi\'ne ulaşım iki dakikaya indi.
 
Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada, "Arifiye İlçemiz jeopolitik açıdan çok önemli konumda. Tüm yolların kesişme noktasında. Bu, ilçemiz açısından gelişmenin ve sanayileşmenin temel nedenlerinden biri. Çünkü, ulaşım kolay olunca, sanayicinin ilk tercihlerinden biri oluyorsunuz. Bu Arifiye için büyük bir şans olmasının yanında, demiryolu ve Tem Otobanının ikiye bölmesi nedeniyle aynı zamanda bir dezavantaj. TCDD tarafından hayata geçirilen Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında, çalışmalar başlayınca Arifiye\'nin ulaşım problemini çözmek için biz de girişimlerde bulunduk. Proje kapsamında yapılacak olan alt geçit ve demiryolu üst geçit köprüleri ile Arifiye ilçe merkezi ile köy mahallelerimizi kestirmeden bir birine bağlamayı planladık. Yeni imar planlarımızda bu bağlantıları sağlayacak yol ve caddeleri koyduk. Hamdolsun bugün bu çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başladık. Ancak daha bitmedi, Arifiye\'nin çeşitli yerlerinde büyük ve geniş caddeler açarak Arifiye\'nin gelecek 50 yıllık trafik yükünü kaldıracak ulaşım ağını oluşturmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde hızla ilerliyor” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]