Atabek, şiddete twitter üzerinden tepki koydu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, kadına şiddete sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Atabek kısa adı “KADEM” olan Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından sosyal medyada paylaşılan bir afişi retweedledi. Üzerinde “Önce adam ol. Kadına el kaldıran adam değildir!” yazılı olan afişi kendi twitter hesabında retweedleyen Atabek, Dernek tarafından paylaşılan ve üzerinde “Kadına şiddet uygulamayı erkeklik sayanlara hatırlatalım! Kadına el kaldıran adam değildir” notu yazılı paylaşıma da yer verdi.

Bakan yardımcısı Atabek ayrıca, Kadın ve Adalet Zirvesine ilişkin oturumlar ve gala gecesine ait fotoğraf karelerini de sosyal medyada paylaştı.

“Kadınlara her alanda fırsat eşitliği ve adalet” başlığı altındaki paylaşımlarında ilk olarak, kendi fotoğrafı bulunan bir afişe yer veren Atabek, üzerinde “Geleceğin Türkiyesini inşa ederken, kadınlarımızın her alanda eşit haklara sahip olması için var gücümüzle çalışıyoruz” yazan sözkonusu afişini takipçileriyle paylaştı.

Atabek ayrıca, Kadın ve Adalet Zirvesi Gala Yemeğine ilişkin fotoğraf karelerine yer verdi. “Kadın ve Adalet Zirvesi kapsamında gerçekleşen panellerin ilki an itibarıyla başladı” diye not düşen Atabek, 1. Oturumda “Kadınlar İçin Adalet, Fırsatlar ve İmkanlar”, 2. Oturumda ise “Toplumsal Cinsiyet! Adalet mi, Eşitlik mi?” konularının ele alındığını hatırlattı.

Öte yandan Sosyal Hizmet Öğrenci Birliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek’e kurultaya ilişkin sunumu takdim ederken, Bakan yardımcısı Atabek sunuma ilişkin fotoğraf karesini de twitterda paylaştı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]