Avukata silahlı saldırı!

Adapazarı ilçesinde bürosunda silahlı saldırıya uğrayan avukat yaralandı. Polis kaçan saldırganın peşine düştü.

Avukat Mehmet Tarık B.\'nin (35) Semerciler Mahallesi Nur İş Merkezi\'nde bürosuna gelen S.A., avukata tabancayla bir el ateş etti. Mehmet Tarık B., ayağından yaralandı. Saldırgan ise beraberinde bir kişiyle kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı avukat, ambulansla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ne kaldırıldı. Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, olayla ilgili; "Eski bir çalışanı vardı. Bir davaları vardı. Bir yaralama olmuş. Hayati tehlikesi yok" dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Sakarya Barosu avukatları, meslektaşları Mehmet Tarık B.'ye yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Mehmet Tarık B., önceki gün Adapazarı ilçesindeki bürosunda S.A.’nın silahlı saldırısına uğrayarak yaralanmıştı.

Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu ve bir grup avukat, Sakarya Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Başkan Hacıeyüpoğlu okudu. Hukukun üstünlüğüne dayalı bir toplumda, avukatların özel bir role sahip olduğu belirtilen açıklamada, adaletin ortaya çıkmasına hizmet ettikleri vurgulandı. Bu saldırının avukatlık mesleğine, meslek faaliyetiyle bireyin hak ve özgürlüğüne yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’nin birçok yerinde görevlerini yaparken saldırılara maruz kalan birçok meslektaşımız hayatını kaybetmiştir. Sakarya Barosu her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırının karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edecektir. Sakarya Barosu, meslektaşımıza yapılan bu saldırının faili hakkında derhal ve etkili bir soruşturma yapılarak failinin yargı önüne çıkarılması için gerekli tüm girişimlerde bulunmuştur ve bu sürecin hızlı işlemesi için de takipçisi olmaya devam edecektir.”

Avukat Mehmet Tarık B. (35), Semerciler Mahallesi Nur İş Merkezi'nde bürosuna gelen S.A., tarafından silahla ayağından yaralanmıştı. Saldırgan ise beraberinde bir kişiyle birlikte kaçmıştı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]