Ayhan Sefer Üstün'nden o haberlere tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Adayı Ayhan Sefer Üstün, bazı basın organlarında yer alan ve MHP Milletvekili Adayı Ali Rıza Acartürk’ün açıklamalarına yer verilen haberlere cevap verdi.

Şahsını hedef alan ithamları mesnetsiz bulduğunu aktaran Üstün’ün açıklamaları şu şekilde: “Bilindiği gibi AK Parti olarak gerçekleşen son kongremizin ardından “Siyasi Erdem ve Etik Kurulu” oluşturduk. Burada amacımız siyasetin belli bir seviyede yapılmasını sağlamak, ahlaki çerçevenin dışına çıkmadan siyasi alanda kalabilmeyi sağlamak ve bu ilkelere bağlı kalınıp kalınmadığını kontrol etmektir. Bizim derdimiz hangi işi yapıyorsak yapalım o işte ilkelere bağlı kalmaktır. Biz siyasete bir seviye kazandırma derdindeyken MHP Milletvekili Adayı Ali Rıza Acartürk’ün açıklamalarını büyük bir üzüntüyle ve utançla karşıladım. Biz siyaseti ilkelerimizle yapalım derken, Acartürk milletvekili olma hırsıyla ne dediğini dahi düşünmeden, siyasi nezakete hiçbir şekilde uygun olmayan bir üslupla açıklamalarda bulunmuş.”

"Çirkin iddialar"


Üstün, “MHP Sakarya Milletvekili Adayı Ali Rıza Acartürk, nerede ve ne zaman yapıldığını tam olarak bilemediğimiz araştırma sonuçları ile şehrimizin içler acısı bir durumda olduğunu beyan ederken şahsımı da hedef alan çok çirkin iddialarda bulunmuş, ayak kaydırarak buralara geldi diyor. Sevgili Ali Rıza Acartürk madem ayak kaydırmaktan söz ediyorsun, şimdi sana soruyorum, sen kimin ya da kimlerin ayağına kaydırarak ikinci sıra milletvekili adayı oldun? Seninle geçmişe dayanan bir hukukumuz var. Siyaset gelir geçer, seçimler biter, ancak biz bu şehirde, bu şehrin bulvarında yine yürümeye devam edeceğiz. Sen, sırf milletvekili olmak için geçmişte bu kadar hukukun olan insanlara bu üslupla saldırarak kendini kamuoyu karşısında düşürdüğün durumu hiç düşünmüyor musun? Siyaset her şey değildir. Siyasi hırslarla hareket edip, ağzından çıkanı duymadan sağa sola saldırarak başarılı olamazsın. Bunlar sana yakışan şeyler değil. Ben hala senin böyle çirkin bir üslupla konuşacağına inanmıyor, bu hakaret içeren sözleri senin söylediğini düşünmek istemiyorum. Sana ait olduğu iddia edilen bu sözlerin başkalarına ait olup, senin açıklamanmış gibi kamuoyuna sunulduğunu düşünüyorum. Benim tanıdığım Ali Rıza bu Ali Rıza değil” ifadelerini kullandı.

1999 Depremi

Konuşmasının devamında 1999 Depremini hatırlatan Ayhan Sefer Üstün, “Belki Sayın Acartürk ve MHP’li diğer adaylara zor sorular sormuş olabiliriz. Ne yaptınız diye sorduk, ipucunu da verelim. 1999 Depremini hatırlatayım. Siz de buna cevap verebilirsiniz. Ya da verebilir misiniz? Yardımların ulaşamadığı, Ankara’dan deprem bölgesine gelemeyen yöneticilerinizi hatırlar mısınız? Yönetim faciasına sebebiyet verdiğiniz o mağduriyet dolu yılları bilir misiniz? Bize ‘13 yıllık iktidarınızda ne yaptınız?’ diye soruyor. Zahmet edip araştırmasın ve yorulmasınlar. Ben bir çırpıda hatırlatabilirim. Sakarya’nın AK Parti’li 13 yılda sağlık, eğitim, belediyecilik, enerji, üretim, sanayi ve turizmde geldiği nokta ortadadır. Son 13 yılda bu şehre 11 milyar TL yatırım ve destek sağlandı. Dış ticaret hacminde ise 4 kata varan bir artış söz konusu oldu. Bunları görebildiklerini sanmıyorum” dedi.
Şehrin çağ atladığını belirten Üstün, “Son 13 yılda eğitime 554 milyon TL ayrıldı. Eğitimi teknoloji ile kimlerin buluşturduğunu hatırlatmak da isterim. Sağlığa 385 milyonluk yatırım yapıldı. Neredeyse tüm ilçelerimize devlet hastaneleri inşa edildi. Sakarya’ya 1. sınıf sağlık hizmetini herhalde kendileri getirmedi? Ulaşım ve haberleşme alanında Sakarya’ya 3,7 milyar TL’lik yatırımı da herhalde kendileri yapmadı? Peki sormadan edemiyorum: siz ve temsilcisi olduğunuz parti ile Sakarya bugüne kadar ne kazandı? Sağlığa, eğitime, ekonomiye ne kadar bütçe ayırdınız? Bu şehre ne kazandırdınız? Sayın Acartürk MHP iktidarında Sakarya’ya ne yaptığınızı lütfen kalkın Sakarya kamuoyuna açıklayın. Biz Sakarya’ya şunu yaptık deyin” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, konuşmasının son bölümünde cevabı milletin vereceğini ifade ederek, “Biz ve temsil ettiğimiz siyasi gelenek hayal siyasetiyle milletimize umut pompalamıyor. Bu işler hiçbir zaman AK Parti’lilere göre olmadı, olmayacak. Biz şehrimizi el ele geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Yüzleri kızarması gerekenler asla bu kadrolar olamaz. Mantık ve izan sınırlarını zorlayan bu ve buna benzer tüm mesnetsiz ithamlara en güzel cevabı milletimiz verecektir. Belki o zaman sorulan soruların da cevabı bulunmuş olur. Biz davamızı daha da güçlendirmek adına gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]