Bakan açıkladı, siber saldırımı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız elektrik kesintileri ile ilgili şebeke diye adlandırılan sistemde çökme meydana geldiğini belirterek, yaşanan kesintilerin kaynağının operasyonel hata mı yoksa bir siber sadırı mı bunu araştırdıklarını söyledi.
 
SEVMEDİĞİMİZ BİR OLAY!
Elektrik kesintileri ile ilgili yaptığı açıklamada; \'\'Şebeke dediğimiz sistemde çökme meydana geldi. Bu bizim istemediğimiz sevmediğimiz olay.\'\' diyen Bakan Yıldız, \'\'Şu anda Ankara\'da Sincan\'a Balgat ve şu anda bulunduğumuz TBMM\'de dahil olmak üzere bir çok kesime elektrik verilmeye başlandı.\'\' dedi.
 
KRİZ MERKEZİNDEN TAKİP EDİLİYOR
Ankara Gölbaşı\'nda bir kriz merkezi olduğunu ve tüm gelişmelerin buradan an be an takip edildiğini de söyleyen Yıldız, \'\'Bir an önce bu sistemi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Çok uzun sürmeden bunu gerçekleştirmemiz ve bundan kurtulmamız lazım.\'\' diye konuştu.

ENERJİ YETERSİZLİĞİ YOK!
\'\'En önemli noktalardan bir tanesinin kesintinin olduğu saat 10:36 itibariyle arızın fazla, talebin ise az olduğu zamanlardan bir tanesi.\'\' olduğunu söyleyen Yıldız, bu yüzden enerji yetersizliği diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Başbakan Ahmet Davutoğlu\'nun \'\'Terör saldırısı ihtimali\'\' ile ilgili \'\'Şu an tam olarak net bir şey söyleyemem\'\' diyen Bakan Yıldız, operasyonel hata mı yoksa bir siber sadırı mı bunu takip ettiklerini belirtti.

BİR ÇOK SEBEBİ OLABİLİR
Bakan Yıldız konuşmasının sonunda, \'\'Bu işin bir çok sebebi olabilir. Ben şu an tüm ihtimalleri göz önünde bulundurup temkinli yaklaşmalıyım ve net bir açıklama yapmaktan kaçınmalıyım.\'\' dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]