Bakan Ayşenur İslam, Sakarya'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Saha İzleme Değerlendirme’ toplantılarının 6’ncısı Sakarya’da gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bu kapsamda Türkiye’yi gezeceklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaların şehirlerde uygulanması ve takip edilmesi kapsamında başlatılan ‘Saha İzleme Değerlendirme’ toplantılarının 6’ncısı Sakarya’da gerçekleştirildi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve şehir protokolünün katılım gösterdiği toplantıya başkanlık eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bu kapsamda Türkiye’yi gezeceklerini söyledi.

Toplantı da konuşan Bakan İslam, “Merkezde yaptığımız işleri bir de taşradan takip edelim. Merkezde verdiğimiz kararlar acaba Türkiye genelinde nasıl uygulanıyor, herhangi bir sorun yaşanıyor mu? Yaşanan sorunları yerinde görelim, inceleyelim, onlarla ilgili çözüm önerilerini yerelden dinleyelim. Ama en çok da yerelde yapılmak istenen iyi uygulamaları öğrenelim ve onları yaymaya çalışalım. Dolayısıyla şehirlerimizde çeşitli istişare toplantıları düzenliyoruz. Bugün de Sakaryamızda bu istişare toplantımızı düzenlemiş bulunuyoruz” dedi.

Saha izleme grubu

Sistemin işleyişini anlatan İslam, “Bakanlığımızın saha izleme grubu yaklaşık 18 kişiden oluşuyor, şehrimize geliyorlar önce kendi kimliklerini açıklamadan, daha sonra ise kendi kimlikleri ile bütün kurum ve kuruluşlarımızı dolaşıyorlar, sistemi inceliyorlar. Sistem ile ilgili görüş ve önerilerini raporlaştırıyorlar. Sonra da biz merkezden bütün genel müdürlerimiz, müsteşar yardımcılarımız, daire başkanlarımız yani eylemi gerçekleştirecek olan bütün üst düzey bürokratlarımız benim başkanlığımda bu şehirlerimize geliyoruz, bir sonuç değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Bu toplantıların bize 2 türlü faydası oluyor. Birincisi çalışmakta olduğumuz mevzuat çalışmalarını yerele nasıl yansıdığını görüyoruz. Mevzuat çalışmalarının yaparken yerelin ihtiyacını daha iyi tespit etmiş oluyoruz. Dolayısıyla efektif işlemler gerçekleştirmiş oluyoruz. İkinci olarak da bazen bizim hiç görmediğimiz ama yerelde yapılan çok iyi uygulamalar olabiliyor, onları tespit ediyoruz. Ve o iyi uygulamaları derhal bütün ülkeye yayıyoruz, 81 ile yayıyoruz ve yolumuzu kısaltmış oluyoruz. Çalışma sistematiğimizi yeniden yeniden revize etmeye fırsat buluyoruz” diye konuştu.

Çalışmalar kapsamında Türkiye’yi gezeceklerini belirten İslam, “Sosyal politikalar ve sosyal hizmetler hiçbir zaman bitmiş çalışmalar olmaz hiçbir ülkede, daima yeniliğe açıktır, daima revizyona açıktır. Çünkü bizi idare eden şey zamanın ruhudur. Zaman değişir, insan değişir, ihtiyaçlar değişir, teknoloji değişir, ülke değişir. Bütün bu değişimleri avucumuzun içinde tutmamız gerekir. Ve bu değişimlere göre yeni tedbirler almamız gerekir, yeni sahalar açmamız gerekir, yeni mevzuatlar çıkarmamız gerekir. O açıdan bu çalışmaların çok değerli, çok verimli olduğunu gördük. Bu altıncı çalışmamız, bundan sonra da inşallah devam edecek. Bütün Türkiye’yi bu şekilde gezeceğiz” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]