Bakan Ayşenur İslam SAÜ'de Sağlık Projelerini Açıkladı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, Sakarya Üniversitesi\'nde katıldığı tıp kongresinde yaptığı konuşmada, “Bugün itibariyle 458 bin engelliyi evde bakım hizmeti veriyoruz” dedi.
Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi\'nde “Sakarya Üniversitesi 2. Ulusal Tıp Kongresi” gerçekleşti. Kongreye başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam olmak üzere Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği geçtiğimiz Mart ayında evde sağlık ve sosyal hizmetlerini iş birliği protokolünü imzaladık. Protokolle evde sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal desteklerin ve sosyal hizmetlerinde hızlı ve nitelikli bir şekilde vatandaşlarımıza yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. Engellilerimizin toplum içinde desteklenmesi kapsamında pek çok çalışma gerçekleştirdik. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımı yönündeki engelleri kaldırmayı arzu ediyoruz. Bu amaçla ihtiyaç sahibi bakıma muhtaç engelliler için evde bakım uygulamasını başlattık. Bugün itibariyle 458 bin engelliyi evde bakım hizmeti veriyoruz. Ayrıca özel bakım merkezlerinden yararlanan engelliler için aylık asgari ücret tutarı ödeme yapmaya başladık. Kamuya açık alanlarda binalar ve toplu taşıma hizmetleri erişebilir hale getirilmesinde bir takım düzenlemeler yaptık yapmaya da devam ediyoruz. İlk defa devlet memuru olarak atanacak engelliler için ayrı bir merkezi sınav yapılması uygulamasını başlattık. 2002 yılı itibariyle engelli memur sayımız 5 bin 700 civarında idi. Bu rakam bugün itibariyle 36 bini geçmiş durumdadır. Sağlık alanında yaptığımız reformlarda hükumet çalışanları politika belirleyicileri kadar hekimlerimizin ve sağlık alanında çalışan tüm personelimizin emeği var. Onun için ben bugün sizlere bu konulardaki katkılarınız açısından da çok çok teşekkür ediyorum. Meslek hayatı boyunca pek çok hekimin yetişmesinde katkıda bulunmuş, bir hekim yetiştirmiş bir anne olarak sizlerin çalışmalarınızın ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum. Ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu biliyorum, ne kadar değerli olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

Program öncesinde kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen engelli bir vatandaşı kırmayarak onunla fotoğraf çekilen Bakan İslam, daha sonra başka bir programa katılmak üzere Sakarya Üniversitesi\'nden ayrıldı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]