Bakan Ayşenur İslam'a 'soru sorma' gerginliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı KADEM tarafından düzenlenen Kadın ve Adalet Zirvesi’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam konuşurken genç bir kadının soru sormak istemesi gerginliğe neden oldu.

Bakan Ayşenur İslam konuşurken genç bir kadın elini kaldırarak "Size bir soru sormak istiyorum" dedi.

Bakan İslam, genç kadına " Konuşmamı bitirince sizi dinleyeceğim" karşılığını verdi.

Kadın soru sormakta ısrar edince koruma polisleri tarafından dışarı çıkarıldı.  

Fikriye Yılmaz adlı kadın yanındaki arkadaşıyla birlikte ağızları kapatılarak salon dışına alındı.

Bu sırada kürsüdeki Bakan İslam, "Arkadaşımızı nezaketle dışarı alalım. Sorusuna cevap verelim sonra" dedi.
KADEM'in Adalet ve Kadın Zirvesi'nin açılışında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın konuşmasını bölüp soru sormak isteyen Fikriye Yılmaz bakanlıkta ağırlanacak.

Konu ile ilgili eleştirilere cevap veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, bir yayın organına yaptığı açıklamalarda, "Bakanımız konuştuğu sırada soru sormak isteyen hanımefendi ve yanındaki arkadaşını Bakanlığa davet ettik. Sayın Bakanımız Ayşenur İslam Hanımefendi ile birlikte bu arkadaşlarla ayrıntılı konuşup, sorularını cevaplandıracağız, sıkıntılarını dinleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Platform üyesiymiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam kürsüde konuşurken el kaldırıp, "Size bir soru sormak istiyorum" diyen Fikriye Yılmaz'ın Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi olduğu anlaşıldı.

Yanındaki arkadaşıyla birlikte korumalar tarafından salon dışına çıkarılan Yılmaz'ın sormak isteği soru, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından duyuruldu.

İşte o sorular

Açıklamada üyelerinin sormak istedikleri sorular şu şekilde sıralandı:
2014 yılında kaç kadın öldürüldü?
Kadın Bakanlığı neden kurulmuyor?
İstanbul Sözleşmesi hükümleri neden uygulanmıyor?
6284 sayılı koruma kanunu hükümleri neden uygulanmıyor?

Sosyal Medya'dan duyuru

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek o eylemcinin Bakanlığa davet edildiğini sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla duyurdu. Atabek paylaşımında, “Bakanımız konuştuğu sırada soru sormak isteyen hanımefendi ve yanındaki arkadaşını Bakanlığa davet ettik.” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]