Bakan Eroğlu: "Su sıkıntısı varsa hemen çözeriz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Suyu çok iyi yönetiyoruz. Kuraklığa rağmen biz herhangi bir sıkıntı çektirmiyoruz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez’i kabul etti.

Kabulde konuşan Bakan Eroğlu, suyu çok iyi yönettiklerini ifade ederek, “Kuraklığa rağmen biz herhangi bir sıkıntı çektirmiyoruz. Kuraklığa rağmen en az yüzde 15-20 civarında suda, yağışlarda azalma var. Ama ona rağmen biz bunu hiçbir yere hissettirmedik. Nerede su sıkıntısı varsa haber verin hemen çözeriz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Bakan Eroğlu, “Mobilya sektörünün stratejik sektör olarak seçtik. Her türlü desteği yani bütün dünyaya mobilya ihraç eden bir Türkiye’yi üreten ihraç eden bir üs haline getirmek için her türlü destek için Orman ve Su işleri Bakanlığı’ndan tam destek. İkincisi Sapanca gölü kenarında Sakarya’da çok özel fidan ve süs bitkileri borsası oluşturduk. 4 milyon harcadık. Biz bu konuda da hem Türkiye’deki fidan ihtiyacını karşılayacak süs bitkileri konusunda hem de tüm dünyaya ihraç edecek hatta İtalya’yı bile geçecek bir yapı oluşturuyoruz. Her türlü desteği vereceğiz. Dünyada tıbbı ve ıtri bitkiler dediğimiz yani şifalı bitkiler revaçta hatta Almanya’da bu konuda eczaneler var. Rastgele satılmıyor. Onun içi biz Afyon’da bitki ve ıtri bitkiler merkezi kurduk. Üniversitelerimiz de var. İlk ürünler de elde edildi” diye konuştu.
 
 
Reklam: Sapanca fidan ve çeşitleri 

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]