Bakan İslam canlı yayında müjdeyi verdi

"Şehit ve gaziler için köklü mevzuat 2015\'te geliyor"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, şehit ve gazilerin özlük haklarının yeniden düzenlenmesine dair yeni ve köklü bir mevzuatın hazırlığı içinde oldukları müjdesini verdi.

Bakan İslam TGRT Haber TV’de katıldığı “Neler Oluyor?” adlı programda, şehit ve gazi yakınlarından gelen soruları cevaplandırırken, Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığının da genel müdürlüğe dönüştüreceğini ve güçlendirileceğini açıkladı.

Bakan İslam katıldığı canlı yayında şunları söyledi:
“Başkanlık, Genel Müdsürlüğe dönüşecek”

“Şehit ve gazilerin özlük haklarıyla ilgili 43 kanunumuz var. Orada yaptığınız bir ekleme başka bir yeri bozuyor olabiliyor. Hepsini bütünleştirmek gerekiyor. Biz bir tek esaslı köklü mevzuat için kendimizi hazırlıyoruz. Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığını genel müdürlüğe dönüştüreceğiz. Güçlendireceğiz. 2015’te inşallah düzenlemeler yapılacak. Mevzuat farklılığına gideceğiz, o mevzuat düzenlenirken de şikayete neden olan konular dikkate alınacak. Gaziler başımızın tacı.”

TBMM önünde eylem yapmışlardı

Hatırlanacağı gibi gazi çocukları özlük haklar konusundaki taleplerini dile getirmek üzere geçtiğimiz günlerde TBMM önünde toplanıp eylem yapmış ve bir basın açıklamasında bulunmuştu. Gazi yakınları ayrıca, haftalardır sosyal medya üzerinden Bakan İslam ve Bakan yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek başta olmak üzere hükümet yetkililerini tweet yağmuruna tutmuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]