Bakan İslam, hedeflerini anlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanlığı ile üzerinde çalıştıkları proje çerçevesinde Aile Destek Merkezi ve Sosyal Dayanışma Merkezi sayılarının artırılmasının planlandığını belirterek, "Bütün kız teknik meslek liselerinin konferans salonlarında veya bu iş için ayrılmış salonlarında, bütün Türkiye\'de Sosyal Dayanışma Merkezi ve Aile Destek Merkezlerini yavaş yavaş oluşturmaya başlayacağız" dedi.

Kaynarca ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen İslam, AK Parti\'nin 13 yılda yaptığı hizmetlere ve hedeflerine değindi.

Ardından, Adapazarı ilçesindeki Korucuk Sosyal Dayanışma Merkezinin açılışına katılan İslam, bu tür merkezlerin, kadınlar arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirdiğini söyledi.

Bakan İslam, Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) sayılarının artırılmasının planlandığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milli Eğitim Bakanlığımız ile yeni bir proje başlattık, onun üzerinde çalışıyoruz. Bütün kız teknik meslek liselerinin konferans salonlarında veya bu iş için ayrılmış salonlarında, bütün Türkiye\'de SODAM ve ADEM\'leri yavaş yavaş oluşturmaya başlayacağız. Bizler yine malzeme temini ve ücretlerin ödenmesinde, Milli Eğitim Bakanlığımız da hocalarımızın bulunmasında ve mekanların temininde rol sahibi olacaklar. Türkiye\'nin her yerinde önümüzdeki süreçte SODAM ve ADEM\'lerin sayılarını artırmış olacağız."

Korucuk\'ta açılan SODAM\'ın kadınlara "hayırlı ve uğurlu olmasını" dileyen İslam,  merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı ve kadınların yaptığı el emeği ürünleri inceledi.

Açılışa, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Sakarya Milletvekili adayı Mustafa İsen de katıldı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]