Bakan İslam işsizlere müjdeyi verdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, CNN Türk’de yayınlanan Ankara Günlüğü Programına konuk oldu. İslam canlı yayında Yeni Aile Paketinin muhalefet partileri destek verirse, Mart ayında kanunlaşabileceğini açıkladı.

Bakan İslam canlı yayında izleyenlere “Yeni Aile Paketi ve Doğum Oranına Teşvik” konusunda açıklayıcı bilgiler verirken, soruları da cevaplandırdı.

“KADINI EV’E DE İŞ’E DE HAPSETME NİYETİMİZ YOK”
Yayında konuşan Bakan İslam bir soru üzerine Ak Parti’nin muhafazakar bir parti olduğu doğru, ama muhafazakar olmak demek kadını eve hapsetmek demek değil. Paketin o açıdan böyle bir anlamı yok” dedi.

Ayşenur İslam’ın canlı yayında “Ak Parti iktidarı yeni paket ile birlikte kadını eve hapsetmeyi düşünmediği gibi, İş hayatını da mecburiyet haline getirmeyi de amaçlamıyor. Bu durum tamamen kadınların kendi tercihi. Ama nüfusun belli bölümünü de işten uzaklaştırırsak o da olmaz” şeklinde konuştu.

İslam “Pozitif ayrımcılık yapılmak istenirken, kadınların istihdam edilemeyeceği bir model mi yaratılmak isteniyor” şeklindeki soruya da şöyle yanıt verdi:

“KADIN İSTİHDAMINDA ARTIŞ VAR”
“Yeni Paketteki maddelerin neler olduğunu açıklarsak bu soruya da yanıt buluruz. Ak Parti olarak kadın istihdamında %20 lerden %30 lara yükselen bir çizgi yakaladık. Tarım ve hizmet sektörü başta olmak üzere, istihdam oranları kadın için büyük artış gösterdi. Avrupa’da kadın istihdamının fazla olmasının nedeni esnek çalışma sistemidir.

Pakete göre, kadının iş hayatı ile aile hayatını uyumlaştırmada iki önemli adım var
1) Doğuma bağlı yarı zamanlı çalışma
2) Kısmi çalışma modeli

“BOCALAMA DÖNEMİ NORMAL, ZAMAN GEREK”

Elbette bir bocalama dönemi olacaktır. Kafa karışıklığının ortadan kalkması için zaman gerek. Alt mevzuatlar çıkarmamız lazım. Bu çalışmalar zannediyorum 1 yılı bulacak. Bir taraftan uygulama yapılırken, diğer taraftan da revizyonlar yapılacak. Sistemi oturtmayı bekleyebiliriz ama bir yerden de başlamak zorundayız. Bakanlık olarak acele ediyoruz. Hükümet de öyle. 10 ncu kalkınma paketi içinde yeralıyor bu paket. 2015 için vaat edilen şeyler. Ama bir an önce kanunlaştırmak istiyoruz. Kanunu bir an önce meclise götürelim istiyoruz. Muhalefet desteği de alırsak, Mart’a kadar kanun çıkar diye düşünüyorum.”

Bakan İslam CNN Türk’de Aile Destek Projesi hakkında da bilgiler verdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]