Bakan İslam'dan iş adamlarına çağrı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, iş adamlarına seslenerek, “Bütün yatırımların bu dünyaya yapılması hakkaniyet değildir. Biraz öbür dünyaya da EFT göndermek lazım” dedi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi’nin 16. Olağan Genel Kurulu’na katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Sakarya’ya geldi. İlk olarak Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen MÜSİAD Sakarya Şubesinin genel kuruluna katılan Bakan İslam, yaptığı konuşmada, “Gezi olaylarıyla başlayan darbe girişiminin ve 17 Aralık ile başlayan ihanet sürecinin Türkiye ekonomisine en az maliyeti ölçülebildiği kadarıyla 120 milyon dolar. Bundan çok daha yüksek olduğunu da bir müddet sonra belki fark etmemiz mümkün olacak. Ancak çok şükür Türkiye güçlü iradesi ve ekonomisi ile bu dar boğazı da aşmayı başardı” dedi.

Bakan Ayşenur İslam, “Türkiye’nin yükselişini engelleyebilmek için, yolunu kesmek için siyaseti istikrarsızlaştırma, ülkeyi istikrarsızlaştırma gayretleri Allah’a hamdolsun milletimizin feraseti ve siyaset aktörlerinin dik duruşuyla boşa çıktı. İnşallah bundan sonra da boşa çıkacaktır. 3 Kasım 2002’de siyasi istikrarı yakalayan Türkiye’miz ekonomik yapısını güçlendirip, bölgede ve dünyada hatırı sayılır, güçlü bir ülke haline geldi. Türkiye ile oynamak isteyen, Türkiye’ye dilediği gibi yön vermek isteyenler bu imkan ellerinden kaçtığı için son derece rahatsızlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bugüne kadar olduğu gibi geçmiş 10 yılda olduğu gibi bundan sonra da meydanı boş bulamayacaklar. Türkiye, Avrupa ile Asya’nın kavşak noktasında yaşamanın bir bedel gerektirdiğini unutmayacak. Eğer Türkiye bölgede ve dünyada misyon sahibi bir ülke olacaksa mazlumların sesine kulaklarını tıkamayacak, dünyanın neresinde olursa olsun kendisine umut bağlayacak kardeşlerine sırtını dönmeyecekse, mutlaka ekonomik dengeleri kurmuş, namerde muhtaç olmaktan çıkmış, el avuç açmaktan kurtulmuş bir ülke olmak mecburiyetini de olduğunu biliyor” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda iş adamlarına çağrıda bulunan İslam, “Biliniz ki kazancınızda, malınızda, mülkünüzde fukaranın da hakkı vardır. Dolayısıyla veren el olmak daima alan el olmaktan evladır. Bütün yatırımların bu dünyaya yapılması hakkaniyetli değildir, birazcık öbür dünyaya da EFT göndermek lazım. O zaman ben şunu söylüyorum, bu EFT’leri biraz hacim olarak genişletelim, ağırlık olarak ağırlaştıralım, yaygınlaştıralım ve hayır hasenatta da inşallah Türkiye’nin sayılı şehirlerinden biri haline gelelim. Bunu görebilmeyi çok isterim, inşallah bu ben hayattayken oluşur, meydana gelir. Bende bunu görürüm ve sizlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İslam, “Sakarya’da açılışını yaptığımız hayratların diyelim, okulların açılış törenlerinde beni çağırdığınız zaman 4-5-6 bazen 7 iş adamımıza teşekkür ediyor ve plaket veriyorum. Şunu yapmaya var mısınız, bundan sonra her okul için bir iş adamına teşekkür edeyim, bir kişiye plaket vereyim” şeklinde konuştu.
MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Halit İnci Erdemli Hayat Okulları projesini en kısa sürede hayata geçireceklerini belirtti.

MÜSİAD Sakarya Şubesi 16. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Sakarya Şube Başkanı Halit İnci, görev sürelerinde yapmış oldukları icraatlar hakkında bilgi verdi. Birde müjde veren İnci, Erdemli Hayat Okulları projesini hayata geçirmek için çalıştıklarını belirtti. Sakarya'daki Kentsel Dönüşüm Projelerini desteklediklerini belirten Başkan İnci, Otomotiv sektörüne de vurgu yaptı. Ayrıca Karasu Limanı'nın ve Karasu Demiryolu'nun şehir ekonomisi için önemli olduğunu belirtti. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]